Formula 4

Formule 4: Overwinningen voor Arthur Leclerc en Dennis Hauger(VAR) tijdens F1 weekend Hockenheim

In het kader van de Formule 1 Grand Prix op Hockenheim was het ADAC Formule 4 kampioenschap traditioneel te gast. De eerste wedstrijd op zaterdag leverde een overwinning op voor de Deense VAR-coureur Dennis Hauger. Voor de 16-jarige Hauger betekende het overigens zijn tweede overwinning dit seizoen in het ADAC F4 kampioenschap.

2019 Start R1
De Formule 4 kwam dit weekend tweemaal op Hockenheim in actie.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Overwinningen voor Arthur Leclerc en Dennis Hauger(VAR)tijdens F1 weekend Hockenheim
Arthur Leclerc en Dennis Hauger waren de grote winnaars in het zevende ADAC F4 event op Hockenheim afgelopen weekend. In de eerste wedstrijd wist Hauger zich vanaf een vijfde startplek naar voren te werken en versloeg de Fransman Theo Pourchaire(US Racing CHRS) en de Braziliaan Gianluca Petecof(Prema Powerteam). De 15-jarige Brit John Edgar(VAR) was in de eerste wedstrijd met een negende plek de beste rookie.

Dennis Hauger: " Het is natuurlijk perfect om van P5 naar P1 te rijden. Mijn snelheid was super. " Hauger mocht van FIA President Jean Todt de bekers in ontvangst nemen. "Fantastisch, er heerst hier over het algemeen een fantastische stemming. Het was dan ook een grote eer, want Todt is een ware legende."

2019 Hauger
Succes voor het team van Frits van Amersfoort met de Deen Dennis Hauger.

De Rus Michael Below(R-Ace GP) eindigde als vierde gevolgd door de Argentijn Giorgio Carrara(Jenzer Motorsport), de Israëliër Ido Cohen(VAR), de Fin Oliver Rasmussen(Prema Powerteam), Lucas Alecco Roy(D)(VAR).

Nicolas Krütten(D)(VAR) had overigens de beste start en ging in de eerste ronde al aan polesitter Pourchaire voorbij. Maar ook Hauger wist de Fransman snel te passeren. In het duel met teamgenoot Krütten kwam de Deen even van de baan maar wist zich te herstellen. In de slotfase toucheerden beide VAR-teamgenoten elkaar. Bij het accelereren raakte Krütten het rechterachterwiel van zijn teamgenoot en ging van de baan waardoor een safetycar-interventie noodzakelijk was. Hauger en Pourchaire wisten afstand te nemen, maar Petecof moest zich flink tegen Leclerc verdedigen. De Fransman geraakte kortstondig van de baan en viel naar de tiende plek terug.

Petecof: " Het was een spannend duel met Arthur maar voor mij was het een beter einde van de wedstrijd. Wij hebben al een tijdje problemen met de snelheid. Vandaag hebben wij het maximum bereikt en daar ben ik erg blij mee."

2019 Leclerc
Arthur Leclerc deed het in ieder geval stukken beter dan zijn oudere broer.


De tweede wedstrijd leverde een overwinning op voor Arthur Leclerc(de kleine broer van de Ferrari F1-coureur. Voor Leclerc(US Racing CHRS) betekende het overigens zijn eerste seizoensoverwinning. Dennis Hauger en Theo Pourchaire eindigden achter Leclerc resp. als tweede en derde. In de tussenstand van het kampioenschap leidt Theo Pourchaire overigens.De 16-jarige Pourchaire: "Ditmaal derde maar weer goede punten. Het verheugt me enorm dat Arthur hier kon winnen. Voor ons team zijn dit belangrijke punten.

Bij de start moest Leclerc de leiding kortstondig aan Hauger afstaan maar in de "Spitzkehre" (ofwel haarspeldbocht) achterin pakte Leclerc de kop. Arthur Leclerc: "Ik bemerkte dat onze snelheid werkelijk goed was en toen Hauger de deur openliet heb ik de kans waargenomen"
In de kortstondige turbulente openingsfase nam de Top 3 wat afstand nemen. Een crash tussen Sebastian Estner(VAR) en Nico Göhler (ADAC Brandenburg) betekende ook het voortijdige einde van de wedstrijd voor Alessandro Famularo(Prema Powerteam) betekende een zes minuten lange safetycar-interventie. Kort daarop een nieuwe neutralisatie voor de Rus Michael Below.

Kort voor het einde van de wedstrijd leek de zege van Leclerc even in gevaar te komen toen de Fransman even van de baan kwam. Hauger vergrootte de druk onmiddellijk. De Noor: " Helaas kwam ik tekort maar een succesvol weekend waarop ik kan voortborduren.""

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet