NASCAR

NASCAR: Drievoudige JGR Toyota-zege in Pocono. Denny Hamlin triomfeert

Het team van Joe Gibbs Racing won voor de derde achtereenvolgende maal op Pocono Raceway voor het team. In de laatste vijf wedstrijden zegevierde het team van JGR Racing overigens viermaal op de Tricky Triangel. Niet Kyle Busch maar Denny Hamlin ging ditmaal als eerste onder de zwart-wit geblokte vlag door. Zijn teamgenoten Erik Jones en Martin Truex Jr. eindigden resp. als tweede en derde.

2019 Winnaar Hamlin
34e Cup-overwinning voor Denny Hamlin op Pocono.

Tekst Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Drievoudige JGR Toyota-zege in Pocono. Denny Hamlin triomfeert
Denny Hamlin beschikte in een verlengde wedstrijd over genoeg brandstof om zijn teamgenoten Erik Jones en Martin Truex Jr. te verslaan. Vorige week zat Hamlin op New Hampshire al dichtbij de overwinning maar kwam toen te kort.

Denny Hamlin: "Je wilt er zeker van zijn om voor de overwinning te strijden. Vorige week hebben we er hard voor gevochten maar we kwamen te kort. Het voelt enorm goed aan om over een sterke auto te beschikken en mijzelf te rehabiliteren. Eerlijk gezegd deed ik er alles aan om brandstof te besparen toen ik eenmaal op kop lag. Ben trots op het gehele team dat mij een goede strategie en pitstops bezorgde. Een perfecte teamprestatie dit weekend. Overigens betekende het voor Hamlin zijn zesde overwinning op Pocono. Voor Hamlin betekende het zijn 34e Cup-overwinning en de derde dit seizoen.Overigens krijgt Pocono in 2020 zelfs een double header op de NASCAR kalender toegewezen!

2019 Hamlin Jones
Prachtig gezicht. De JGR Toyota's op kop bij een herstart op Pocono.

Kyle Larson en Chase Elliott moesten na crashes in de trainingen van hun reserve-auto's gebruik maken en achteraan starten. Bubba Wallace werd vanwege een motorwissel naar de achterste regionen verbannen terwijl negen rijders niet door de technische keuring heen kwamen en eveneens ditzelfde lot ondergingen.

2019 Kyle Busch
Geen overall overwinning voor Kyle Busch maar een achtste segment overwinning dit seizoen.


Achtste segment overwinning voor Kyle Busch
Het eerste wedstrijdsegment leverde een overwinning op voor Kyle Busch, zijn achtste overigens dit seizoen. Daarachter volgden Joey Logano en polesitter Kevin Harvick die een groot gedeelte op kop had gelegen. Chase Elliott werd in de 83e ronde in zesde positie het slachtoffer van een klapband en moest na hard contact met de muur opgeven. Voor Elliott gaat het niet helemaal goed in de laatste vijf wedstrijden. Hij eindigde al driemaal lager dan 29e. Chase Elliott: "Een zware maand. Gewoon pech, ik dacht dat mijn dag zou komen We bevonden ons in de Top 10. Maar ik weet ook niet precies wat er exact gebeurde."

2019 Erik Jones
Sterk optreden van Erik Jones.

Het tweede segment eindigde onder neutralisatie nadat Ryan Blaney en Daniel Suarez bij een herstart met nog drie ronden te gaan nogal hard om hun positie vochten. Blaney's Ford spinde en bij Suarez de nodige rookverschijnselen. Dit segment leverde overigens een overwinning voor Jimmie Johnson op. Het betekende voor Johnson zijn tweede segment-overwinning sinds 2017 toen dit door de NASCAR-organisatie werd ingevoerd. Johnson nam de leiding van Kyle Busch over, die drie ronden voor het voortijdige einde naar binnenging. Kevin Harvick eindigde als tweede gevolgd door Joey Logano.

De stilstaande Chevrolet van Josh Bilicki zorgde acht ronden voor het einde voor de allerlaatste neutralisatie. Het betekende dat vrijwel alle rijders zich op een shootout van vier ronden moesten voorbereiden. Alhoewel....


Vier breed bij de herstart was vragen om moeilijkheden. Kurt Busch drukte Ricky Stenhouse Jr. tegen de muur maar die draaide de Chevrolet van Busch in de rondte. Vervolgens knalde Busch tegen de auto van Michael McDowell en beiden spinden van de baan. Het leidde tot een verlenging van drie ronden.

2019 Winnaar Hamlin 2

Winnaar Denny Hamlin met een Monster Energy Girl in Winner's Circle.

Uitslag
1. Denny Hamlin Toyota 163 ronden
2. Erik Jones Toyota 163 ronden
3. Martin Truex Jr. Toyota 163 ronden
4. William Byron Chevrolet 163 ronden
5. Kyle Larson Chevrolet 163 ronden
6. Kevin Harvick Ford 163 ronden
7. Daniel Hemric Chevrolet 163 ronden
8. Brad Keselowski Ford 163 ronden
9. Kyle Busch Toyota 163 ronden
10. Ryan Blaney Ford 163 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet