V8 Supercars

V8 Supercars: McLaughlin en SVG zorgen voor spektakel in Ipswich Supersprint. Winst voor Whincup in R1

Jamie Whincup ofwel JDub behaalde afgelopen zaterdag voor het Red Bull Team Holden zijn eerste seizoensoverwinning op Queensland Raceway. In de tweede wedstrijd op zondag werd zijn teamgenoot Shane van Gisbergen nipt door de Penske Mustang van Scott McLaughlin verslagen. Spektakel genoeg weer in de Supercars dit weekend.2019 Finish
Wat een prachtige finish vandaag op Queensland Raceway. Kiwi spektakel. McLaughlin 1 en SVG 2 ondanks het feit dat de Red Bull Team Holden-coureur alle registers opentrok.


Tekst Willem J. Staat
Foto's DJR Team Penske/Holden/Tickford/Kelly Racing

McLaughlin en SVG zorgen voor spektakel in Ipswich Supersprint. Winst voor Whincup in R1
Naar eigen zeggen had Scott McLaughlin op zaterdag slechts een "gemiddelde dag" maar tijdens de wedstrijd op zondag zorgde de DJR Team Penske-rijder voor een geweldig duel met SVG in de No 97 Red Bull Holden. Met een voorsprong van slechts 0.7006 secs. wist McLaughlin de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Voor McLaughlin betekende het zijn dertiende pole en veertiende
seizoensoverwinning.

2019 Omstreden
Tot in het vat verzuurde stewards konden niet met deze vreugde-uiting van Scott McLaughlin lachen. 13.000 Aus Dollar. boete....

Buiten de pitstopcyclus reed de DJR Team Penske-rijder vrijwel de gehele wedstrijd aan de leiding. Merkgenoot Chaz Mostert zorgde tijdens de openingsfase even voor druk maar vervolgens was het Shane van Gisbergen die het estafettestokje overnam en in de allerlaatste ronde werkelijk van alles probeerde om aan de DJR Team Penske Mustang voorbij te komen. In het adembenemende duel gaf McLaughlin echter geen krimp en beide rijders zorgden voor één van de spannendste finishes in dit seizoen tot nu toe.

2019 Davison Zaterdag
Erg verdiende tweede plek voor Will Davison op zaterdag.

Scott McLaughlin: "Hier heb ik hard voor moeten werken. Shane pushte mij de gehele wedstrijd, hij geeft het nooit op en bleef maar komen. Eigenlijk voelde de auto vandaag nog niet eens goed aan. Hij wilde niet insturen en onze zusterauto(Fabian Coulthard) deed het veel beter. Erg verheugd dat ik deze kon winnen. Ik wil de leiding in de tussenstand van het kampioenschap verder uitbouwen. Erg blij dat ik in deze auto mag rijden en daar wil ik ook het meeste van maken."

2019 SVG
SVG verklaarde van het duel met McLaughlin genoten te hebben.

Shane van Gisbergen: "Ik hou er niet van om als tweede te eindigen maar het was een prachtige wedstrijd waarvan ik hoop dat iedereen ervan genoten heeft. Mijn auto was fantastisch vandaag. Het was gewoon "cool" Dank aan mijn engineer Shippy en de jongens en meisjes van het team. Onze auto bevond zich op een goede plek vandaag." Chaz Mostert eindigde als derde en Jamie Whincup als vierde. Tevreden gezichten waren er ook bij Kelly Racing dat zich met de Nissans eigenlijk het gehele weekend in de Top 10 bevond.

2019 Team
Merkentitel voor de Mustang.

De vaak zure racestewards konden er niet mee lachen dat winnaar McLaughlin op het podium een poster voor het winnen van de merkentitel toonde. Hij kreeg in totaal een boete van 13.000 Aus $ opgelegd. Ook de doughnuts vonden niet op de daarvoor aangewezen plek plaats.

2019 Jamie Zaterdag
Eerste seizoenszege van Jamie Whincup dit weekend.

Eerste seizoenszege voor Jamie Whincup
Tijdens de eerste wedstrijd op zaterdag(R19) behaalde Jamie Whincup zijn eerste seizoenszege voor het Red Bull Holden Team. Vanaf een tweede startplek nam de zevenvoudige kampioen direct de leiding en stond die niet meer af. Door een strategische stop in de 15e ronde wist Whincup de leiding tot aan het einde te behouden.

Jamie Whincup: "Recentelijk werd ik er nog aan herinnerd dat ik al een tijd niet gewonnen had. Maar het is fantastisch om hier dit weekend de overwinning te pakken en daarvoor wil de Holden supporters bedanken. Op Queensland Raceway behaalde Whincup overigens vijf overwinningen. Op de eeuwige ranglijst heeft Whincup zelfs 113 overwinningen.

2019 Chaz Zondag
Chaz Mostert tweemaal derde dit weekend. De Penske Mustangs zijn niet in "the same league" als de DJR Team Penske bolides.

Will Davison was met zijn tweede plek voor Tickford Racing meer dan tevreden. Will Davison: "De start was werkelijk goed en ik wilde per sé dit podium" Voor teameigenaar Tim Edwards was het een topprestatie. "Onze auto's waren snel, onze strategie was sterk en de pitstops waren uitstekend."


2019 Heimgartner
Goed weekend eigenlijk voor de Nissans van Kelly Racing.

Chaz Mostert eindigde voor Tickford als derde. Chaz Mostert: "Whincup en Davison waren super indrukwekkend. Will is het gehele seizoen al naar een podium op jacht en het is goed om naast hem te staan. Met mijn auto was ik niet bijster gelukkig. Ben toch wel geschokt dat ik met deze auto een podium wist te behalen want die auto was niet bepaald super.(6e gekwalificeerd) Voor mij was iedereen in gevecht en ik deed zoiets als een "Townsville move" waardoor ik weer vrij baan kreeg. Daarna was ik vierde maar toen de rook was opgetrokken bevond ik mij in een positie om een podium te scoren. We waren erg constant dit weekend. Scott McLaughlin, SVG en Jamie Whincup waren dit weekend naast ons de absolute "stand outs" We verloren iets aan performance vandaag, maar zelfs met de auto van gisteren had ik voor McLaughlin en SVG niets in huis gehad."

2019 Scotty doughnut
Eén titel heeft de Mustang al binnen.

2019 Uitslag R19


2019 Uitslag R20
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet