Formula Regional European

Formule Renault Eurocup: Oscar Piastri en MP Motorsport coureur Lorenzo Colombo winnen op Spa

start-fr-spa

Na de vrijdag en zaterdag race op Spa-Francorchamps, gewonnen door Oscar Piastri en Lorenzo Colombo is de spanning halverwege de titelstrijd om te snijden. Oscar Piastri en MP Motorsport rijder Victor Martins staan samen met 147 punten aan de leiding. Door zijn dubbele overwinning op Paul Ricard en de winst in de tweede wedstrijd op Spa is Lorenzo Colombo met een enorme opmars bezig en is gestegen naar een derde plaats met dertien punten achterstand op beide koplopers. Alexander Smolyar zakte terug naar de vierde plaats, mede door zijn flinke koprol in Les Combes, waarbij de tweede race in de slotfase werd gestaakt.

Tekst: René de Boer/Gerrie Hoekstra
Foto's: PR

Q1: Leonardo Lorandi, de jongere broer van oud-F2-coureur Alessio, was het snelst in de eerste kwalificatie van de Eurocup Formule Renault. Op een opdrogende baan na een regenbui reed de Italiaanse JD Motorsport-rijder een tijd van 2:30,257 minuten, waarmee hij voor de beide MP Motorsport-rijders Victor Martins en Lorenzo Colombo eindidgde. De derde MP Motorsport-rijder, Amaury Cordeel, sloot de sessie als zevende af.

Q2: Reden gisteren de deelnemers aan de Eurocup Formule Renault nog hun eerste kwalificatie op een opdrogende baan, vanmorgen was het droog en zonnig voor de tweede kwalificatie. MP-Motorsport-rijder Victor Martins was met zijn tijd van 2:19,330 minuten de snelste in het 21 auto's sterke veld. Hij bleef Arden-coureur Sébastien Fernandez 0,015 seconden voor, R-Ace-rijder Oscar Piastri kwalificeerde zich als derde, zodat er rijders van drie verschillende teams op de eerste drie startplaatsen staan. Daarachter volgt met Lorenzo Colombo de volgende MP-rijder, de Belg Amaury Cordeel completeert het MP-trio met de achtste tijd.

  no1-spa


Race 1:
R-Ace GP-rijder Oscar Piastri heeft de eerste Formule Renault-race gewonnen. In de 14 ronden lange wedstrijd eindigde hij voor Victor Martins, die met zijn tweede plaats de beste MP Motorsport-coureur was. Sébastien Fernández, uitkomend voor Arden, werd als derde geklasseerd na een inhaalactie op Lorenzo Colombo in de allerlaatste ronde en pakt daarmee zijn eerste podium van dit seizoen.

  podium-rac1

UITSLAG RACE 1les-combes-r2

Race 2:

De Italiaan Lorenzo Colombo van MP Motorsport heeft de afsluitende race van de Eurocup Formule Renault op zijn naam geschreven. Hij streed een tijdlang om de leiding met Lorenzo Lorandi, waarbij hij uiteindelijk de sterkste bleek en met de overwinning aan de haal ging. Lorandi viel vervolgens meer en meer terug en sloot de race als zevende af. Ook MP-rijder Victor Martins kon zijn ambities niet helemaal waarmaken, hij werd als vijfde geklasseerd.

Achter racewinnaar Colombo eindigde de Braziliaan Caio Collet als tweede. De wedstrijd werd na het verstrijken van de geplande duur met de rode vlag gestaakt na een aanrijding tussen de Italiaan Frederico Malvestiti en de Rus Alexander Smolyar in de strijd om de derde plaats.
 Daarbij ging de auto van Smolyar over de kop, waarop de wedstrijdleiding de race staakte. Doordat de volgorde in de voorgaande ronde als basis voor de uitslag gebruikt werd, werd Malvestiti alsnog als derde geklasseerd, maar we zijn benieuwd of hij van de sportcommissarissen zijn positie mag behouden... Voor de derde MP-rijder in het veld, Amaury Cordeel, was de race voor eigen publiek een kortstondig genoegen: bij het uitkomen van La Source werd hij geraakt, waarop zijn auto op het achterwiel van een concurrent gelanceerd werd. Vanwege de opgelopen schade moest hij de strijd staken.

UITSLAG RACE 2


STAND


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet