ACNN

ACNN: Jasper Stiksma pakt zijn eerste overwinning op Racepark Meppen

jasper stiksma

Zondag 14 juli is een dag die Jasper Stiksma niet snel zal vergeten. Het was namelijk de dag dat hij, in zijn nog prille racecarrière, twee races in de PTC cup op zijn naam wist te schrijven. Een prestatie van formaat want een kritische lezer zal onmiddellijk vragen was er dan wel concurrentie? Tegenstand was er zeker, want als je de leider in het klassement Noah Hermans en de regerend kampioene in de PTC cup Rianne Bergman achter je kan houden, mag je gerust spreken van een topprestatie. Door dit succes stijgt Stiksma naar een tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Tekst en foto's: PR


Auke wiegers daniel meenderink
Auke Wiegers en Daniel Meendering bij hum verplichte pitstop.


In de Continent cup ligt de top tien altijd heel dicht bij elkaar, met verschillende kanshebbers voor de overwinning. Maar deze keer, op het korte bochtige circuit van Racepark Meppen, domineerde de equipe Auke Wiegers en Daniel Meendering van begin tot het einde. Wat resulteerde in een snelste trainingstijd, de snelste ronde in beide races en twee maal een overwinning. Een prestatie die niet snel herhaald zal worden in deze spectaculaire cup. De achterstand op de koploper in het klassement Sjoerd Stiksma is gereduceerd tot elf punten.

  Jan Berry Drenth
Jan Berry Drenth is de nieuwe koploper in de Zilhouette cup


In de Zilhouette cup, die voor dit evenement drie spintraces van een half uur reden, speelde de techniek een aantal deelnemers parten. De grote verliezer was de koploper in het klassement Bernard Blaak die twee keer de strijd moest staken met technische problemen. De man in vorm Mark Wieringa wist twee races op zijn naam te schrijven, maar moest één wedstrijd met pech voortijdig de pits opzoeken. De rijder die met een eerste , tweede en derde plaats de meeste punten binnenhaalde was Jan Berry Drenth waarmee hij de koppositie in het klassement overnam.

  piet hein eldering
Piet Hein Eldering, koploper in Avenger cup, in actie


De Avenger cup leverde een mooie strijd op tussen Ewald Klip en Piet Hein Eldering. Klip won twee races, terwijl Eldering éénmaal als overwinnaar werd gehuldigd. Het is Piet Hein die in het tussenklassement drie punten voorsprong heeft op Ewald. De strijd om het kampioenschap is ook in deze cup nog niet beslist.

De volgende racedag van de ACNN wordt op zondag 4 augustus verreden op het TT circuit van Assen. De toegang en parkeren is gratis.

Voor verdere informatie www.acnn.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet