Mazda MX-5 Cup

Dominique Kraan rijdt buitenom naar een overtuigende eerste Mazda MX-5 Cup zege

Start

Poleposition-rijder András Király uit de kwalificatie van gisteren mag deze tweede race gewoon vanaf de beste startplaats starten, met naast hem de verrassend snelle junior Max de Bruijn. Ook Dominique Kraan zit er goed bij met een plaats op de tweede rij met naast hem de winnaar van de eerste race Joshua Kreuger. Vanochtend onder natte omstandigheden maakten de heren en de enige dame Prinses Laurentien van Oranje Nassau reclame voor de autosport. Fantastische gevechten door het gehele veld heen, met respect voor elkaars materiaal. De tweede race wordt gehouden op een droge baan met een lekker zonnetje. Kijken of de Mazda-hoofdrolspelers ook onder deze andere omstandigheden de show kunnen stelen.


Tekst en foto's: PR

Kiraly-trein


Király heeft een raketstart en pakt gelijk een aantal meters op De Bruijn en Kraan. Daarachter is het driedik racen, terwijl dat bij het bestijgen van de Hunzerug toch echt bijna onmogelijk is en het zand naast de baan stuift dan ook flink op. Dominique Kraan passeert op een fraaie manier De Bruijn buitenom in de Hans Ernstbocht. Driedik door Bocht 9 gaat ook niet en De Bruijn moet door de grindbak, wat hem een flink aantal plaatsen kost. Joshua Kreuger profiteert en pakt de derde plaats voor Kelvin Snoeks en Marcel Dekker. Kraan probeert het kunstje buitenom nog een keer bij een inhaalpoging op Király, maar hij wordt nu afgeknepen en heeft meteen Kreuger op zijn achterbumper. Dominique Kraan heeft de smaak van het buitenom passeren te pakken, hij passeert Király buitenom in de Tarzanbocht en pakt de leiding.

Kraan

Kraan lacht zich suf en neemt een flinke voorsprong op zijn achtervolgers, die al slipstreamend flink aan het knokken zijn en daarbij tijd verliezen. Het is weer ontzettend spannend in de achtervolgende groep.

Snoeks-2

Snoeks neemt een heleboel risico en verdedigt zich ten opzichte van Marcel Dekker en Toine Kreijne. Het is weer een genot om te zien, racen op het randje. Kreijne wordt in de Mastersbocht met vier wielen naast de baan gedwongen en verliest een viertal plaatsen. Het is echt wachten op een incident, zo dicht zit alles op elkaar. En inderdaad is even later drie auto's naast elkaar bij het uitkomen van de Tarzanbocht teveel van het goede. Milan Teekens raakt zijn Mazda kwijt, gaat dwars, raakt vervolgens Marcel Dekker en de vangrail. Ook Dekker raakt de vangrail, maar dan aan de binnenzijde van de baan. Helaas einde verhaal voor beide rijders.

Berry-strijd

Berry van Elk en Wilfred Herder krijgen na contact een onderzoek van de wedstrijdleiding aan de broek. De safetycar moet op de baan verschijnen om de gemoederen wat tot bedaren te brengen. Het hele veld schuift weer samen en Kraan is zijn voorsprong kwijt.

Gevecht

Na de herstart piepen Kraan en de goed aangehaakte Király en Snoeks samen weg bij de achtervolgende groep van vijf Mazda's, met de teruggekomen Kreijne op kop voor De Bruijn, Maxime Oosten, Dirk Warmerdam en Olivier Naaktgeboren. De herstart na de safetycarperiode wordt onderzocht door de wedstrijdleiding.

Mazda Belgie

Er is niemand opgewassen tegen de dadendrang van Dominique Kraan, die overtuigend naar zijn eerste overwinning rijdt voor András Király en Kelvin Snoeks. Toine Kreijne weet ondanks zijn uitstapje door het gras toch nog vierde te worden, voor Dirk Warmerdam en Maxime Oosten. De zevende plaats is voor Max de Bruijn, die na zijn fraaie tweede kwalificatietijd in de komende races echt meer van voren zal gaan zitten, op jacht naar de podiumplaatsen. Olivier Naaktgeboren wordt achtste voor Jasper Bijl en Berry van Elk.

Laurentien

Prinses Laurentien van Oranje Nassau heeft in de gastenauto laten zien dat ze veel progressie heeft gemaakt met een auto met achterwielaandrijving. Dat was voor haar volkomen nieuw, maar ze heeft daar enorm veel plezier aan beleefd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet