NASCAR

NASCAR: Kurt Busch terug in Victory Lane. Busch Brothers zorgen voor spektakel in Kentucky

Kurt Busch is terug in Victory Lane. Hij versloeg zijn jongste broer in een bloedstollende finale in Kentucky. Het betekende tevens de allereerste zege voor het team van Chip Ganassi dit seizoen.

2019 Kurt Kyle Kentucky Finish
Wat een schitterend slot in Kentucky.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Kurt Busch terug in Victory Lane. Busch Brothers zorgen voor spektakel in Kentucky
In een zinderende finale versloeg Kurt Busch zijn jongere broer Kurt in een wedstrijd die iets verlengd moest worden. Kurt Busch: "Ik hoopte dat we met nog een herstart een kans zouden krijgen. We kregen de "Yellow" en mijn broer Kyle is de beste gast in de wereld om tegen te racen." Kyle Busch kon enkel met een tweede plek genoegen nemen.

Kyle Busch: "Kurt kwam langs mijn deur bij het uitkomen van Turn 2 en ik had onvoldoende ruimte voor Turn 3 en bij het uitkomen van Turn 4 had hij gewoon teveel momentum. Wij hadden niet de juiste afstelling om de wedstrijd te winnen.

2019 Busch Pack Kyle
Kurt en Kyle Busch in duel met een batterij van drie Fords die er zich tussen mengen.


Met eigenlijk nog zes ronden te gaan had Joey Logano(Penkse Ford) eigenlijk de overwinning in handen maar een spin van Bubba Wallace zorgde voor de laatste neutralisatie en een verlenging. Kurt en Kyle Busch toucheerden elkaar bij de herstart en het leek alsof Kurt de muur inging maar hij wist zich uitstekend te herstellen. Voor Chevrolet betekende dit de derde achtereenvolgende overwinning en de eerste sinds negen wedstrijden in Kentucky.

Kurt Busch burnout
Eindelijk die lang verwachte  burnout van Kurt  Busch.

Kurt Busch schreef tevens het eerste wedstrijdsegment op zijn naam. Overigens zijn eerste dit seizoen en de eerste voor de No1 Chevrolet. Na een herstart passeerde Busch zowel Joey Logana als Brad Keselowski. Logano eindigde als tweede en Kyle Busch als derde. Polesitter Daniel Suarez reed de eerste 49 ronden aan de leiding maar een slechte pitstop van zijn Ganassi crew verknalde zijn kansen door naar vier banden te wisselen. De overige teams opteerden voor twee banden.

Kyle Busch schreef vervolgens het tweede wedstrijdsegment op zijn naam.Daarachter volgden Erik Jones en Austin Dillon. Polesitter Suarez kreeg vanwege te snel rijden in de pitlane ook nog eens een "drive-through" opgelegd. Het zat de Mexicaanse rijder niet echt mee in Kentucky.


2019 Fel begeerde sticker
De fel begeerde sticker kan geplakt worden.

Uitslag Quaker State 400
1. Kurt Busch Chevrolet 269 ronden
2. Kyle Busch Toyota 269 ronden
3. Erik Jones Toyota 269 ronden
4. Kyle Larson Chevrolet 269 ronden
5. Denny Hamlin Toyota 269 ronden
6. Clint Bowyer Ford 269 ronden
7. Joey Logano Ford 269 ronden
8. Daniel Suarez Ford 269 ronden
9. Ryan Newman Ford 269 ronden
10. Chris Buescher Chevrolet 260 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet