NASCAR

NASCAR: Cole Custer wint Xfinity Kentucky

Tijdens de Alsco 300 in Kentucky heeft Cole Custer zijn vijfde seizoensoverwinning in de Stewart Haas Racing Ford behaald. Alleen JGR-coureur Christopher Bell was de enige die het tempo van Custer wist bij te houden.

Custer
Dominante voorstelling van Cole Custer in Kentucky.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Cole Custer wint Xfinity Kentucky
De Xfinity-series wordt dit jaar eigenlijk maar door drie rijders gedomineerd, Cole Custer, Christopher Bell en Tyler Reddick. En ook in Kentucky was dit geen uitzondering aangezien de eerste drie plekken door dit drietal bezet werden. In de 200 ronden tellende wedstrijd op de 1.5 mijl lange baan van Kentucky was Custer eigenlijk dominant. In totaal reed hij 88 ronden aan de leiding.

Christopher Bell behaalde eerder dit seizoen vier overwinningen en schreef in Kentucky de beide wedstrijdsegmenten op zijn naam. Reddick, die in de tussenstand van het kampioenschap aan de leiding staat, reed in Kentucky geen enkele ronde aan de leiding. Overigens nam Custer in de 155e ronde definitief de kop en versloeg Bell met een voorsprong van ruim 1.651 secs.

Cole Custer: " Een ongelofelijke wedstrijd. Ze gaven mij een goede auto. Tijdens de start was ik er niet echt gelukkig mee, maar het team maakte enkele goede afstellingen. Prachtig om met de Ford in Victory Lane te staan. Voor Custer betekende het overigens in totaal zijn zevende Xfinity-zege.

Christopher Bell: "Wij waren in staat om beide wedstrijdsegmenten te winnen en wat playoff punten te verzamelen. Wij moeten aan nog wat meer dingen werken en dan gaat het goed komen."

Alleen Michael Annett en Chase Briscoe waren de enigen die nog in dezelfde wedstrijdronde wisten te eindigen.Chase Briscoe: "Beetje rare avond. Zeker omdat track position hier zo'n belangrijke rol speelde. Eigenlijk was het een goede avond voor ons en zouden we elk weekend in de top 5 moeten eindigen.

Polesitter Austin Cindric had een zware avond. Hij bevond zich in de top 5 toen hij in de 55e ronde spinde en de muur toucheerde. Uiteindelijk kwam hij nog als 14e over de streep. Eerder dit weekend was Team Penske al bestraft vanwege een modificatie aan het bodywork en werd crewchief Brian Wilson voor één wedstrijd geschorst. Ook kreeg het team een boete 10.000 U$ opgelegd.

2019 Burnout Fraaie burnout van Cole Custer, samen met Bell en Reddick één van de drie titelkandidaten voor het seizoen 2019.

Uitslag Alsco 300 Kentucky
1. Cole Custer Ford 200 ronden
2. Christopher Bell Toyota 200 ronden
3. Tyler Reddick Chevrolet 200 ronden
4. Michael Annett Chevrolet 200 ronden
5. Chase Briscoe Ford 200 ronden
6. Noah Gragson Chevrolet 199 ronden
7. Justin Allgaier Chevrolet 199 ronden
8. Ryan Truex Chevrolet 199 ronden
9. Ryan Sieg Chevrolet 199 ronden
10. Justin Haley Chevrolet 199 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet