TCR Series

WTCR: Michelisz wint eerste race Vila Real

190706 WTCR R1 Michelisz

Norbert Michelisz is de winnaar van de eerste WTCR-race van dit weekeinde op het stratencircuit in het Portugese Vila Real. De Hongaar startte met zijn BRC-Hyundai vanaf de pole-position en leidde van start tot finish. Lynk & Co-coureur Yann Ehrlacher eindigde dankzij een slimme planning van zijn 'joker lap' als tweede, voor Michelisz' teamgenoot Augusto Farfus. Nicky Catsburg werd als vijfde geklasseerd en was daarmee de beste Nederlander in het veld.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Dat de Hyundai's in Vila Real sterk waren, bleek al in de trainingssessies en dat werd eens te meer bevestigd in de kwalificatie, waarin Hyundai-rijders Michelisz en Farfus de volledige eerste startrij voor zich opeisten. Yann Ehrlacher volgde op 0,4 seconden, daarachter reed Rob Huff de vierde tijd, voor Ma Qing Hua in de Alfa Romeo en Nicky Catsburg, die ervoor zorgde dat er drie Hyundai's bij de eerste zes op de grid stonden. Niels Langeveld reed de 24e tijd, Tom Coronel eindigde als 26e.

190706 WTCR R1 start

Bij de start nam Michelisz de leiding voor Farfus en Ehrlacher en Huff. Ma kwam niet weg en viel terug tot de staart van het veld. Vanaf de derde ronde konden rijders hun verplichte 'joker lap' maken, wat Michelisz, Farfus en Huff ook direct deden. Ehrlacher bleef op de baan en reed zonder verkeer een snelle ronde, waardoor hij na zijn eigen 'joker lap' op de tweede plaats achter Michelisz in de race kwam. Een ronde later kwamen Monteiro en Tarquini met elkaar in botsing in de strijd om de negende plaats, waarop Tarquini uitviel en Monteiro terugviel naar de laatste plaats.

190706 WTCR R1 coll TAR MON

Vooraan waren er geen veranderingen meer en zo won Michelisz voor Ehrlacher, Farfus, Huff en Catsburg. Omdat Esteban Guerrieri, de leider in de tussenstand van het kampioenschap, met een technisch probleem terugviel en geen punten scoorde, verkleinde Michelisz met zijn racewinst de voorsprong van de Argentijn in de tussenstand tot 15 punten. Niels Langeveld en Tom Coronel konden zich in de race flink verbeteren ten opzichte van hun startposities en eindigden respectievelijk als 15e en 18e.

190706 FIA WTCR Vila Real uitslag race 1

190706 WTCR R1 Joker laop

190706 WTCR R1 Coronel
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet