24H Series

24H Series: Herbert Motorsport pakt GT-pole Hankook 24H Portimao met spannend slotoffensief

Pole GT division 800pix

De Herberth Motorsport Porsche 991 GT3 R (#93, Edward Lewis Brauner / Stefan Aust / Klaus Rader / Klaus Bachler / Hans Wehrmann) is dit weekeinde in Portugal de vijfde verschillende pole-sitter in de 24H SERIES powered by Hankook 2019 na een spannend slotoffensief in de kwalificatie.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Klaus Bachler reed op het 4.652 kilometer lange Autódromo Internacional do Algarve in de slotminuut van de kwalificatie in 1:44,440 minuten de snelste tijd en behaalde daarmee de algehele GT-pole-position voor de Hankook 24H Portimao, op 0,308 seconden gevolgd door de Bohemia Energy racing with Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiří Písařík / Josef Kral / Matteo Malucelli). Met dit resultaat is de Herberth Motorsport-Porsche ook de derde auto uit de A6-Am-klasse bij de vijf evenementen tot dusver dit seizoen die de algehele pole-position behaalt.

"Een goed gevoel", zei Bachler lachend tegen Joe Bradley van Radiolemans.com. "Het team heeft het uitstekend gedaan bij de voorbereiding van de auto. De baan koelde duidelijk af en tegen het eind waren de omstandigheden veel constanter. Dat hielp natuurlijk. We hebben voor morgen een goed plan en mijn teamgenoten hebben het tot nu toe dit weekeinde heel goed gedaan, dus we zijn optimistisch."

Als leider in de tussenstand start Bohemia Energy racing with Scuderia Praha voor de tweeede keer dit seizoen vanaf de eerste rij en is tevens het snelste team in de klasse A6-Pro.

Ook de GPX Racing-Porsche 911 GT3 R (#24, Nicky Pastorelli / Jordan Grogor / Alexandre Cougnaud / Jean-Pierre Valentini) streed in de slotfase nog mee om de pole-position en vertrekt als derde, net voor de Toksport WRT-Mercedes-AMG GT3 (#15, Hendrik Still / Joachim Bölting / Wolfgang Triller / Peter Terting / Nikolaj Rogivue).

  Impression 800pix

Pas tien minuten voor het einde van de 45 minuten durende kwalificatie kwam ook de tweede van de in totaal drie ingeschreven Herberth Motorsport-Porsches (#91, Daniel Allemann / Ralf Bohn / Robert Renauer / Alfred Renauer) in actie en veroverde nog de vijfde plaats algemeen, waarmee het team de klasse A6-Pro completeert.

Als derde in de klasse A6-Am start de CP Racing-Mercedes-AMG GT3 (#85, Charles Putman / Charles Espenlaub / Joe Foster / Shane Lewis) als zevende algemeen.

Dit weekeinde beleeft de gloednieuwe Mercedes-AMG GT3 zijn eerste race voorafgaande aan de homologatie voor 2020. Als enige auto in de klasse SP4 start de nieuwkomer (#500, Hubert Haupt / Maximilian Buhk / Kenneth Heyer / Charles Putman / Rik Breukers) de Hankook 24H PORTIMAO vanaf de tiende plaats.

De Cor Euser Racing-MARC II V8 (#717, Cor Euser / Jim Briody / Einar Thorsen / Ricky Coomber) eindigde bovenaan na een intense strijd om de pole in de SPX-klasse met de QSR Racingschool-Mercedes-AMG GT4 (#454, Jimmy de Breucker / Johnny de Breucker/ Lance Bergstein / Dominique Bastien / Thomas Jäger) en de Leipert Motorsport-Mercedes-AMG GT4 (#710, Harald Schlotter / Marcus Påverud / Ilmari Korpivaara / Yury Wagner / Dominik Baumann), allemaal binnen een seconde.

  Nr 1 - 991 class 800pix

De leider in de Europese tussenstand van de 991-klasse Porsche Lorient Racing (#911, Jean-François Demorge / Gilles Blasco / Lionel Amrouche / Gavin Pickering / Frédéric Ancel) begon het weekeinde goed met de pole-position in de klasse, gevolgd door de MRS GT-Racing-Porsche 991-II Cup (#980, Alex Autumn / Nicola Michelon / Dorian Mansilla / Hendrik Von Dannwitz) en de DUWO Racing-Porsche 991-II Cup (#909, Andrey Mukovoz / Sergey Peregudov / Stanislav Sidoruk)

In dek klasse GT4 behaalde het regerend kampioensteam in de 24H ZCE Series Hofor Racing by Bonk Motorsport met de BMW M4 GT4 (#50, Martin Kroll / Thomas Jäger / Michael Fischer / Michael Schrey / Alexander Prinz) in Portimão voor de tweede keer dit seizoen de pole-position, voor de PROsport Performance Aston Martin Vantage AMR GT4 (#1, Rodrigue Gillion / Nico Verdonck / Akhil Rabindra / Mike-David Ortmann), het regerend 24H GT SERIES-kampioensteam. Voor eigen publiek in Portugal start de Parkalgar Racing Team-Mercedes-AMG GT4 (#412, Paulo Pinheiro / Jose Monroy / Malcolm Sandford / Joaquim Penteado) als derde in de klasse.

Bij de Hankook 24H Portimao van dit weekeinde zijn er voor het eerst dit seizoen zowel voor de 24H SERIES Europe als voor de 24H Series Continents punten te verdienen.

Uitslag  

Pole TCE division 800pix


AC Motorsport behaalt eerste TCE-pole van het jaar bij de Hankook 24H Portimao

De AC Motorsport-Audi RS3 LMS (#188, Stephane Perrin / Mathieu Detry / James Kaye / Sam Dejonghe) heeft in een spannende kwalificatie voor het eerst dit seizoen de TCE-pole-position in de 24H Series powered by Hankook veroverd. Sam Dejonghe reed op het 4,652 kilometer lange Autódromo Internacional do Algarve een tijd van 1:55,283 minuten, zo'n 0,3 seconden sneller dan Yannick Mettler in de Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing-Volkswagen Golf GTi TCR (#112, Stefan Tanner / Ralf Henggeler / Marlon Menden / Yannick Mettler / Jérôme Ogay). Het Belgische team streeft naar de derde podiumplaats van het seuzoen in de TCR-klasse en de eerste TCE-overwinning.

"De eerste stint was in orde, maar ik schrok een beetje toen ik zag dat ik bijna vier tienden te langzaam was", zei Sam Dejonghe tehen Diana Binks van Radiolemans.com. "De baan veranderde echter behoorlijk en tegen het eind werden de omstandigheden beter, dus het kwam allemaal toch nog goed. Het is mooi om de Audi op pole te kunnen zetten."

Als leider in de TCE-stand start Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing vanaf de tweede plaats. Voorafgaand aan de Hankook 24H PORTIMAO van dit weekeinde behaalde het Zwitserse team drie TCR-overwinningen in Dubai, Mugello en Brno.

Met de TOPCAR sport by Bas Koeten Racing-CUPRA TCR DSG (#131, Ronny Jost / Julien Apotheloz / Kari-Pekka Laaksonen / Antti Buri) en de Red Camel-Jordans.nl-CUPRA TCR (#101, Luc Breukers / Klaus Kresnik / Nuno Corvo / Henry Littig) starten er twee CUPRA's vanaf de tweede rij. Het laatstgenoemde team startte bij de twee meest recente races in Spa-Francorchamps en Brno vanaf de pole-position en streeft ernaar om het succes mert de TCE-divisiewinst bij de Hankook 12H Spa van dit jaar te herhalen.

De Hofor Racing by Bonk Motorsport-BMW M240i Racing Cup (#869, Martin Kroll / Nicole Holzer / Axel Burghardt / Michael Bonk / Markus Fischer) behaalde voor het eerst dit seizoen de pole in de klasse A3, 0,3 seconden voor de Synchro Motorsport-Honda FK8-Civic Type-R (#676, Alyn James / Daniel Wheeler / Martin Byford). Het laatstgenoemde team voert momenteel de tussenstand van de klasse A3 aan, na de eerste klassezege van het jaar onlangs in Brno.

De Hankook 24H PORTIMAO starten zaterdag om 12.00 uur lokale tijd en gaan zonder onderbreking in de nacht door tot 12.00 uur lokale tijd op zondag. Een live-stream in HD-kwaliteit met commentaar van het team van Radio Show Limited is beschikbaar op de website en het Youtube-kanaal van de serie en op Motortrend on Demand. Er zijn ook regelmatige updates op Twitter, Facebook en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com


Uitslag TCE

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet