NASCAR

NASCAR: Ross Chastain wint Xfinity Daytona

Ross Chastain behaalde tijdens de Circle K-Firecracker 250 zijn eerste Xfinity-overwinning in Daytona. Bovendien was het een drievoudige zege voor het team van Kaulig Race. Zijn teamgenoten Justin Haley en A.J. Allmendinger eindigden resp. als tweede en derde.


2019 Chastain 1
Eerste seizoensoverwinning voor Ross Chastain in Daytona.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Ross Chastain wint Xfinity Daytona
Vanwege regen moest de Circle K-Firecracker 250 ruim 2,5 uur uitgesteld worden. Het team van Kaulig- Racing domineerde vrijwel de gehele 100 ronden tellende wedstrijd. Vrijwel alle drie Kaulig Racing-coureurs reden meermaals aan de leiding maar Chastain beschikte duidelijk over een dominerde auto. Na een herstart met nog 21 ronden te gaan moest Chastain kortstondig de leiding aan Justin Allgaier afstaan maar één ronde later pakte hij met Justin Haley in zijn kielzog definitief de kop.

Met nog 14 ronden te gaan vond Tyler Reddick, die eerder in de wedstrijd bij een crash betrokken was, aansluiting bij de koplopers. Reddick ging met Haley in duel maar toen ging Michael Annett in de rondte en "The Big One" was een feit. Het resulteerde in een langdurige rode vlag periode.

Met nog 10 ronden te gaan volgde er een herstart waarbij Haley de leiding nam en vervolgens kreeg hij een flinke push van Tyler Reddick die zich zo breed mogelijk maakte. Chastain kwam met Haley terug aan de kop terwijl Allmendinger op verse banden weer aansluiting bij de Top 3 vond. In de allerlaatste ronde wist hij Christopher Bell bij het uitkomen van Turn 4 nog van de derde plek te verdringen.

Justin Haley: "Ik probeerde alleen maar een goede teammaat te zijn. Gaf het een beetje op om dit voor Kaulig Racing te doen. A.J. Allmendinger: " Fantastisch om van Kaulig Racing deel uit te mogen maken. Je probeert de beste coureur te zijn en te winnen. Meer er is niets "cooler" dan een drievoudige overwinning"

2019 Chastain
Chastain meer dan gelukkig naast de meloen die hij zojuist als reclame voor de meloenenfarm van zijn ouder kapot gesmeten heeft.

Uitslag Circle Firecracker 250
1. Ross Chastain Chevrolet 100 ronden
2. Justin Haley Chevrolet 100 ronden
3. A.J. Allmendinger Chevrolet 100 ronden
4. Christopher Bell Toyota 100 ronden
5. Austin Cindric Ford 100 ronden
6. Stephen Leicht Chevrolet 100 ronden
7. Brandon Brown Chevrolet 100 ronden
8. Jeff Green Chevrolet 100 ronden
9. Gray Gaulding Chevrolet 100 ronden
10.Jeremy Clements Chevrolet 100 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet