24H Series

24H Series: Er staat veel op het spel bij de Hankook 24H Portimao (5-7 juli)

Start GT Portimao 800pix

Voor het derde opeenvolgende jaar is het Autodromo Internacional do Algarve de locatie voor de Hankook 24H Portimao. Het evenement in Portugal is de eerste van twee 24-uursraces in Europa die worden georganiseerd door het Nederlandse bureau CREVENTIC. De races tellen mee voor de 24H Series Europe en de 24H Series Continents. Bij de race komen zowel de GT-divisie als de TCE-divisie in actie, wat zorgt voor een goede van GT's en toerwagens bij de Portugese ronde. Voor beide divisies is er een aparte startgroep en een eigen prijsuitreiking.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Het Autodromo Internacional do Algarve werd geopend in 2008 en is daarmee een van de meest recente autosportaccommodaties in Europa. Het complex beschikt over de modernste faciliteiten en bevindt zich in de prachtige Portugese Algarve-regio. In de zomer zorgt het waterbassin in de paddock zeker voor een welkome verkoeling! Voor rijders is de baan uitdagend met volop hoogteverschillen en snelle bochten, deels blind. Het is zeker geen toeval dat het circuit naast voor diverse race-evenementen ook zeer regelmatig voor rijvaardigheidstrainingen, racecursussen en tests gebruikt wordt.

  Impression 2 800pix

En dat is alleen nog maar het autosportgedeelte... Het spreekt voor zich dat de Algarve, een van de populairste vakantiebestemmingen van Europa, nog heel veel meer te bieden heeft. De regio is een paradijs voor golfers. De nabijgelegen steden Lagos en Portimao beschikken over een rijk aanbod van hotels en restaurants. Het landschap is er prachtig en met uitgestrekte stranden heeft de regio alles te bieden om er een aangename tijd door te brengen.

  Impression 800pix

Voor de derde editie van de 24-uursrace voert de klasse A6 met tien ingeschreven auto's het veld aan. Daarbij beleeft het winnende team van Portimao in het afgelopen jaar, Bohemia Energy racing with Scuderia Praha, zijn terugkeer. Het team streeft niet alleen naar een herhaling van de overwinningen in Portugal in 2018 en 2017, maar ook naar voortzetting van de zegereeks met drie overwinningen uit de drie tot nu toe verreden races in de 24H Series Europe 2019. Het Tsjechische team, dat ook de GT-teamstand in de 24H Series Europe aanvoert, neemt het op tegen teams met Audi, Ferrari, Lamborghini, Mercedes-AMG en Porsche. In de SPX-klasse strijden twee Mercedes-AMG GT4's tegen een MARC II V8. In de klasse SP4 beleeft de nieuwe evolutieversie van de Mercedes-AMG GT3, die vorige week werd gepresenteerd, zijn eerste racedeelname als onderdeel van het test- en ontwikkelingsprogramma van de nieuwe auto. De inschrijving loopt onder de vlag van het Mercedes-AMG Team Driving Academy. In de Porsche 991-Cup-klasse zijn er drie auto's ingeschreven, terwijl Aston Martin, BMW en Mercedes-AMG vertegenwoordigd zijn in de GT4-klasse.

Vooraan het veld van de TCE-divisie strijden vier auto's van de merken Audi, Cupra, Peugeot en Volkswagen in de TCR-klasse. Vorig jaar behaalde het Nederlandse team Kawasaki by Bas Koeten Racing de winst bij de toerwagens in Portimao. Twee van de winnende rijders van destijds rijden nu met de auto van TOPCAR Sport by Bas Koeten Racing. Het Zwitserse team Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing komt als leider in de tussenstand van het TCE-teamklassement in de 24H Series Europe naar Portugal. De andere ingeschreven auto's in TCE zijn een Honda en twee BMW M240i Racing Cup-auto's.

  Impression sunset 800pix

Op donderdag 4 juli hebben rijders de kans, het circuit te leren kennen tijdens de populaire rent-a-car-rides, gevolgd door twee optionele privétests van elk drie uur. De vrije training staat voor vrijdag 5 juli van 13.00-15.00 uur op het programma, gevolgd door de kwalificatie voor de TCE-divisie van 17.15-18.00 uur en de kwalificatie van de GT-divisie van 18.15-19.00 uur. De avondtraining vindt van 21.00-22.30 uur plaats. Op zaterdag 6 juli nemen de auto's vanaf 11.00 uur hun plaats op de startopstelling in. De race start om 12.00 uur en eindigt 24 uur later, gevolgd door de prijsuitreiking (alle tijden lokale tijd, Centraal-Europese tijd is een uur later).

  Pit stop impression 800pix

Een live-stream in HD-kwaliteit met commentaar van het team van Radio Show Limited, bekend van IMSA Radio en Radio Le Mans, is beschikbaar op de website en het Youtube-kanaal van de serie en op Motortrend on Demand. Er zijn ook regelmatige updates op Twitter, Facebook en Instagram (24H Series). Hankook is de officiële titelsponsor en de exclusieve bandenleverancier van het evenement, Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com
 
190701_Provisional_entry_list_Hankook_24H_PORTIMAO_2019.pdf

Tijdschema

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet