GT

European GT4 Series: Max Koebolt en Jan Kisiel winnen tweede race op Misano en zijn de nieuwe koplopers voor de titel

0P4A5233

Jan Kisiel en Max Koebolt behaalden na een dramatische eindfase de overwinning in de tweede GT4 race van de European Series op het Misano World Circuit. Hun #4 Leipert Motorsport Mercedes-AMG GT4 verloor tien minuten voor het einde van de wedstrijd de koppositie, maar mochten toch nog als winnaars gehuldigd worden nadat de nieuwe leiders, de #9 CMR Alpine van equipe Stephane Lemeret/Pierre-Alexandre Jean hun wagen in de voorlaatste ronde met een lekke band aan de kant moesten zetten. Kisiel en Koebolt verlaten het Italiaanse circuit als koploper in hun Zilver klasse. Schwede Motorsport en Street Art Racing wonnen de andere klassen op Misano.

Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto's: GT4 European Series


3S3A0140


Gestart vanaf een tweede plaats op de grid pakte Ricardo van der Ende de leiding op weg naar de eerste bocht, met poleposition man Jan Kisiel en Alexandre Jean daarachter. Van der Ende in de #8 Ekris M4 GT4 vergrote zijn voorsprong tot een gat van drie seconden voordat de BMW met overhittings problemen een aantal plaatsen moest inleveren en naar een vierde plaats terugzakte.

Kisiel in de #4 Leipert Motorsport Mercedes werd daardoor in de elfde ronde de nieuwe koploper. Van der Ende herstelde zich en pakte de derde plaats terug en was nu op weg naar de CMR Alpine van Jean. Nadat ook Jean was terugverwezen herhaalde de hitte problemen zich en de BMW zakte wederom terug naar de vierde plaats.

Na alle verplichte rijders wissels was het Jan Kisiel zijn teamgenoot Max Koebolt die aan de leiding bleef met hun Leipert Motorsport Mercedes, met Stephane Lemeret (CMR), Euan McKay (Ekris Motorsport), Francesco Pastorelli (V8 Racing) en Simon Knap (MDM Motorsport) als achtervolgers. het duurde niet lang voordat Lemeret begon in te lopen op koploper Koebolt.
  3S3A0877


Tien minuten voor het einde van de race nam Lemeret de leiding over van Koebolt, die geen antwoord had op de dadendrang van de snelle Belg. In de laatste minuut was er drama voor de koploper, die met een lekke linker voorband de strijd moest staken. Koebolt schoof wederom naar de koppostie en pakte een ronde later zijn tweede overwinning in de Zilver cup van dit seizoen.

Op zes seconden achterstand van de winnende Leipert Motorsport Mercedes van Koebolt en Kisiel, passeerde de #8 Ekris van McKay en Van der Ende als tweede de finishlijn, gevolgd door de overwinnaars van gisteren de Bullitt Racing Mercedes van Lambertz en Monti.
De V8 Racing Camaro van Pastorelli/Huisman werd vierde gevolgd door de #25 MDM Motorsport BMW van Knap/Udell. Academy Motorsport en Street Art Racing pakten de zesde en zevende positie in hun kl;asse. Phoenix Racing, Equipe Verschuur en PROsport Performance maakten de Zilver klasse top tien compleet.

Schwede Motorsport rijders Jan Reinig en Dominik Schraml werden zesde algemeen en de winnaars in hun Pro-Am klasse, zij waren de betere over Leipert Motorsport coureurs Luci Trefz en Marcus Paverud. In de AM-klasse werd een prooi voor de #17 Street Art Racing Aston Martin met Pascal Bachmann en Clement Seyler achter het stuur.

  A38I3433


Uitslag race 2

A38I3422


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet