NASCAR

NASCAR: Cole Custer pakt vierde seizoensoverwinning in Xfinity Chicagoland. Bell gediskwalificeerd

SHR-coureur Cole Custer behaalde op Chicagoland in een dominante voorstelling zijn vierde seizoensoverwinning in de Xfinity-series. In de 200 ronden tellende wedstrijd lag Custer ruim 151 aan de leiding. JGR-coureur Christopher Bell eindigde aanvankelijk als tweede en polesitter Joey Logano als derde.


Logano Custer
De Fords van Cole Custer en Joey Logano vertrekken vanaf de eerste startrij.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Cole Custer pakt vierde seizoensoverwinning in Xfinity Chicagoland. Bell gediskwalificeerd
Samen met Christopher Bell is Cole Custer de enige coureur die eveneens vier overwinningen dit seizoen in de Xfinity-series behaalde. In totaal heeft Custer zes overwinningen in 86 Xfinity-starts op zijn CV staan.

Cole Custer: "Ik denk dat wij deze zomer hard gaan toeslaan. Dit is een fantastische baan waar ik altijd al eerder heb willen winnen. Het betekent nogal wat dat we gedurende het seizoen steeds beter worden." Nadat hij twee van de drie topconcurrenten gepasseerd had verklaarde Custer het volgende: "Alle drie racen we elk weekend voor de overwinning. Gedurende de langgerekte zomer gaan we nog beter worden en we geven ze iets om nog verder naar uit te kijken."Achter Custer volgden, Christopher Bell, Michael Annett, Brandon Jones, Austin Cindric, Noah Gragson, Justin Haley, Ross Chastain en Tyler Reddick.

Logano Allgaier en Belll Logano, Allgaier en Bell in gevecht.

Al in de derde greep Custer de leiding en was eigenlijk niet meer te houden. Hij versloeg Logano met een voorsprong van ruim 2.917 secs. Overigens schreef Custer het eerste wedstrijdsegment op zijn naam, zijn zesde dit seizoen overigens. Bij de start van het laatste segment besloot Custer eigenlijk om met nog 46 ronden te gaan om niet naar binnen te gaan. Maar toen BJ McLeod met nog 28 ronden te gaan de muur raakte besloot ook Custer om voor zijn laatste stop alsnog naar binnen te komen. Daardoor kreeg Michael Annett kortstondig de leiding in handen. Maar bij de herstart waren de JR Motorsports teamgenoten Michael Annett en Noah Gragson niet tegen Custer opgewassen.

Met nog 19 ronden te gaan ging Logano aan Annett voorbij, maar kwam voor Custer gewoon veel tekort.Joey Logano: " Zijn team heeft goed werk verricht. Zij beschikten vrijwel direct vanaf de eerste trainingen over de snelste auto. Dit was wel duidelijk toen we naar de top van de lijsten keken. Cole verrichtte fantastisch werk. Hij reed vrijwel de gehele dag net zoals iedereen nogal dicht langs de muur.
Prachtig om op dit niveau te racen en de opkomende talenten te zien. Ik kan je vertellen dat hij er klaar voor is."De wedstrijd op Chicagoland kende zes neutralisaties, waarvoor drie voor een spin. In totaal wisselde de kop tussen vijf rijders tienmaal

Bell gediskwalificeerd
De als derde geëindigde Christopher Bell werd na afloop gediskwalificeerd omdat zowel de rijhoogte voor als achter van zijn Toyota niet voldeed. Bell moest 50 punten inleveren waaronder 17 segmentpunten. De eerste keer sinds de Daytona 500 dat er iemand in de Xfinity-series door de mand viel overigens. Beter nieuws was dat het contract tussen Bell en JGR Racing werd verlengd.

2019 Custer
Winnaar Cole Custer.

Uitslag Camping World 300
1. Cole Custer Ford 200 ronden
2. Joey Logano Ford 200 ronden
3. Michael Annett Chevrolet 200 ronden
4. Brandon Jones Toyota 200 ronden
5. Austin Cindric Ford 200 ronden
6. Noah Gragson Chevrolet 200 ronden
7. Justin Haley Chevrolet 200 ronden
8. Ross Chastain Chevrolet 200 ronden
9. Tyler Reddick Chevrolet 200 ronden
10. Riley Herbst Toyota 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet