DTM

DTM: Positieve eerste indrukken DTM op TT-Circuit Assen

190627 DTM Assen 1
Bruno Spengler legde de eerste ronden met een DTM-auto in Assen af

Natuurlijk is vrijwel alle aandacht in en om Assen dezer dagen gericht op de Dutch TT, die daar komende zondag plaatsvindt. Bezoekers aan Assen kunnen er echter ook niet omheen dat er over drie weken nog een groot evenement gepland staat, want aan vrijwel elke lantaarnpaal is wel een affiche bevestigd voor het DTM-evenement van 19-21 juli op het TT-Circuit. Vandaag vond op het circuit de persconferentie ter aankondiging van het DTM-evenement plaats, waarbij ook de eerste ronden met een DTM-auto in Assen werden afgelegd. Naast Bruno Spengler nam ook MotoGP-coureur Franco Morbidelli achter het stuur van de BMW M4 DTM plaats.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Andere Foto's/Serge Duursma, Rebocar/R. de Boer

190627 Assen DTM 5
Audi, BMW en Aston Martin voor het 'TT Holland House in Assen

Het 'TT Holland House' is dit weekeinde een van de hospitalityunits die in gebruik is tijdens de Dutch TT. Met een miniatuur-windmolen en een kunststof koe voor de deur wordt alle Nederlandse clichés voldaan. Vanmorgen stonden er echter ook een Audi en een BMW met reclamebestickering voor de DTM, plus een Aston Martin. Het 'TT Holland House', ook een initiatief van Lee van Dam, was de locatie voor de persconferentie voor het DTM-evenement, waarbij Van Dam optreedt als promotor.

Samen met Achim Kostron, directeur van de DTM-organisatie ITR, gedeputeerde Henk Brink van de Provincie Drenthe en Peter Oosterbaan, directeur van het TT-Circuit, voerde Lee van Dam tijdens de persconferentie het woord, om de aanwezigen te informeren over het komende DTM-evenement. Daarbij komen naast de DTM ook de W-Series, de Porsche Carrera Cup Benelux en de BOSS GP in actie.

190627 DTM Assen 4
Vlnr Peter Oosterbaan, directeur TT-Circuit, promotor Lee van Dam, DTM-directeur Achim Kostron en gedeputeerde Henk Brink

Aspecten als de toegankelijkheid van de DTM, waarbij alle bezoekers met een entreekaart ook de paddock in mogen, de aantrekkelijke toegangsprijzen, die al beginnen met de eenheidsprijs van slechts tien Euro voor kaarten op vrijdag, en het programma van ondersteunende activiteiten, inclusief een optreden van DJ Fedde Le Grand op zaterdagavond, kwamen hierbij aan de orde. Gedeputeerde Brink en circuitdirecteur Oosterbaan wezen op het belang van een prestigieus evenement als de DTM voor de regio Assen en het circuit, waarbij ook werd gewezen op het bezoekerspotentieel vanuit Noord-Duitsland, waar geen DTM-race plaatsvindt en van waaruit Assen uiteraard uitstekend bereikbaar is. DTM-directeur Kostron meldde dat de voorverkoop voor het evenement in Assen heel goed loopt.

190627 DTM Assen 2
In het midden Lukas Tulovic, die dit weekeinde op zijn KTM in de Moto2 met DTM-reclame rijdt, geflankeerd door Dani Juncadella (l.) en Bruno Spengler

Tevens kondigde Lee van Dam een promotie-evenement op de donderdagavond voorafgaand aan het DTM-raceweekeinde in Assen aan, inclusief raceauto's in het stadscentrum. Nadere details daarover worden binnen afzienbare tijd bekend. Vervolgens kwamen de coureurs aan het woord. Robin Frijns, de enige Nederlander in het DTM-veld van dit jaar, kon niet aanwezig zijn, omdat hij vandaag met Audi ergens testte. Hij sprak de aanwezigen toe via een video-interview. Wel aanwezig waren Bruno Spengler namens BMW en Dani Juncadella namens R-Motorsport Aston Martin, die beide hun enthousiasme lieten horen over de nieuwe generatie DTM-auto's met turbomotoren. Ook de Duitse Moto2-coureur Lukas Tulovic kwam aan het woord: hij rijdt dit weekeinde in de Moto2-race van de Dutch TT met DTM-reclame op zijn KTM.

190627 DTM Assen 6
Instructie van Bruno Spengler voor Franco Morbidelli

Vervolgens was het tijd voor actie op de baan: met een BMW-'DTM-racetaxi' legde Bruno Spengler de eerste ronden met een DTM-auto op het TT-Circuit af. Zijn passagier was MotoGP-coureur Franco Morbidelli, die vervolgens zelf enkele ronden met de toerwagen in Assen mocht rijden en daarbij liet zien, ook op vier wielen uitstekend uit de voeten te kunnen. Spengler uitte zich positief over zijn eerste ervaringen: "Ik denk dat met name het eerste deel van het circuit, het wat meer technische gedeelte, wel de nodige inhaalmogelijkheden biedt. En dan die ultrasnelle bocht in het laatste gedeelte (Ramshoek, red.), die is ook gaaf!"

190627 DTM Assen 3
Morbidelli en Spengler met hun machines

190627 DTM Assen 7

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet