DTM

DTM: Positieve eerste indrukken DTM op TT-Circuit Assen

190627 DTM Assen 1
Bruno Spengler legde de eerste ronden met een DTM-auto in Assen af

Natuurlijk is vrijwel alle aandacht in en om Assen dezer dagen gericht op de Dutch TT, die daar komende zondag plaatsvindt. Bezoekers aan Assen kunnen er echter ook niet omheen dat er over drie weken nog een groot evenement gepland staat, want aan vrijwel elke lantaarnpaal is wel een affiche bevestigd voor het DTM-evenement van 19-21 juli op het TT-Circuit. Vandaag vond op het circuit de persconferentie ter aankondiging van het DTM-evenement plaats, waarbij ook de eerste ronden met een DTM-auto in Assen werden afgelegd. Naast Bruno Spengler nam ook MotoGP-coureur Franco Morbidelli achter het stuur van de BMW M4 DTM plaats.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Andere Foto's/Serge Duursma, Rebocar/R. de Boer

190627 Assen DTM 5
Audi, BMW en Aston Martin voor het 'TT Holland House in Assen

Het 'TT Holland House' is dit weekeinde een van de hospitalityunits die in gebruik is tijdens de Dutch TT. Met een miniatuur-windmolen en een kunststof koe voor de deur wordt alle Nederlandse clichés voldaan. Vanmorgen stonden er echter ook een Audi en een BMW met reclamebestickering voor de DTM, plus een Aston Martin. Het 'TT Holland House', ook een initiatief van Lee van Dam, was de locatie voor de persconferentie voor het DTM-evenement, waarbij Van Dam optreedt als promotor.

Samen met Achim Kostron, directeur van de DTM-organisatie ITR, gedeputeerde Henk Brink van de Provincie Drenthe en Peter Oosterbaan, directeur van het TT-Circuit, voerde Lee van Dam tijdens de persconferentie het woord, om de aanwezigen te informeren over het komende DTM-evenement. Daarbij komen naast de DTM ook de W-Series, de Porsche Carrera Cup Benelux en de BOSS GP in actie.

190627 DTM Assen 4
Vlnr Peter Oosterbaan, directeur TT-Circuit, promotor Lee van Dam, DTM-directeur Achim Kostron en gedeputeerde Henk Brink

Aspecten als de toegankelijkheid van de DTM, waarbij alle bezoekers met een entreekaart ook de paddock in mogen, de aantrekkelijke toegangsprijzen, die al beginnen met de eenheidsprijs van slechts tien Euro voor kaarten op vrijdag, en het programma van ondersteunende activiteiten, inclusief een optreden van DJ Fedde Le Grand op zaterdagavond, kwamen hierbij aan de orde. Gedeputeerde Brink en circuitdirecteur Oosterbaan wezen op het belang van een prestigieus evenement als de DTM voor de regio Assen en het circuit, waarbij ook werd gewezen op het bezoekerspotentieel vanuit Noord-Duitsland, waar geen DTM-race plaatsvindt en van waaruit Assen uiteraard uitstekend bereikbaar is. DTM-directeur Kostron meldde dat de voorverkoop voor het evenement in Assen heel goed loopt.

190627 DTM Assen 2
In het midden Lukas Tulovic, die dit weekeinde op zijn KTM in de Moto2 met DTM-reclame rijdt, geflankeerd door Dani Juncadella (l.) en Bruno Spengler

Tevens kondigde Lee van Dam een promotie-evenement op de donderdagavond voorafgaand aan het DTM-raceweekeinde in Assen aan, inclusief raceauto's in het stadscentrum. Nadere details daarover worden binnen afzienbare tijd bekend. Vervolgens kwamen de coureurs aan het woord. Robin Frijns, de enige Nederlander in het DTM-veld van dit jaar, kon niet aanwezig zijn, omdat hij vandaag met Audi ergens testte. Hij sprak de aanwezigen toe via een video-interview. Wel aanwezig waren Bruno Spengler namens BMW en Dani Juncadella namens R-Motorsport Aston Martin, die beide hun enthousiasme lieten horen over de nieuwe generatie DTM-auto's met turbomotoren. Ook de Duitse Moto2-coureur Lukas Tulovic kwam aan het woord: hij rijdt dit weekeinde in de Moto2-race van de Dutch TT met DTM-reclame op zijn KTM.

190627 DTM Assen 6
Instructie van Bruno Spengler voor Franco Morbidelli

Vervolgens was het tijd voor actie op de baan: met een BMW-'DTM-racetaxi' legde Bruno Spengler de eerste ronden met een DTM-auto op het TT-Circuit af. Zijn passagier was MotoGP-coureur Franco Morbidelli, die vervolgens zelf enkele ronden met de toerwagen in Assen mocht rijden en daarbij liet zien, ook op vier wielen uitstekend uit de voeten te kunnen. Spengler uitte zich positief over zijn eerste ervaringen: "Ik denk dat met name het eerste deel van het circuit, het wat meer technische gedeelte, wel de nodige inhaalmogelijkheden biedt. En dan die ultrasnelle bocht in het laatste gedeelte (Ramshoek, red.), die is ook gaaf!"

190627 DTM Assen 3
Morbidelli en Spengler met hun machines

190627 DTM Assen 7

Reacties

  • 6
  • 0
   
  Gixxer17 27 juni 2019 23:58

  Ik ben blij dat Assen nu ook stappen zet in het aantrekken van internationale autosport klassen. Nu Zandvoort de Blancpain GT terug heeft, en Assen DTM, zijn we weer een groot autosport evenement rijker. En daar worden we allemaal blij van. Hopelijk zet dit Assen ook wat meer in de schijnwerpers van de internationale autosport, zodat ze misschien volgend jaar wel een klasse zoals GT Open binnen kunnen halen.

  • 1
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 28 juni 2019 09:00

  @Gixxer17, zou mooi zijn ook GT Open binnen te halen

  • 1
  • 0
   
  Gixxer17 28 juni 2019 21:00

  Ik snap alleen niet heel goed hoe ze nu de ticketindeling hebben gedaan. Voor zaterdag is het goedkoopste ticket €39, en ze hebben alleen tickets voor de grotere tribunes, word de rest van het circuit niet open gesteld ofzo? TT World zou ik ook best vinden eerlijk gezegd.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 29 juni 2019 23:23

  Idd, ticketverkoop is zeer onduidelijk. Gewoon een kaartje voor zaterdag of zondag verderop langs de baan lijkt wel niet te koop. Of willen ze je eerst de dure tribunekaarten aansmeren en kan je een eendagskaart gewoon aan de kassa kopen???

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 30 juni 2019 13:23

  Er lijken alleen kaarten te koop voor de hoofdtribune, Geert Timmer, Winterdijk en Haarbocht. Vind de DTM-verhalen doorgaans PR-achtig als ik zo vrij mag zijn, kritiekloos.

  • 2
  • 0
   
  René de Boer 30 juni 2019 17:26

  Wat had ik dan moeten schrijven? Dat het een verschrikkelijke aanblik was om de DTM-auto in Assen te zien rijden? Dat ik het slecht vind dat de DTM in Nederland rijdt? Ja, ik ben al sinds ik nog op school zat en de races via 3SAT volgde, een groot liefhebber van de DTM. Als er reden is tot kritiek, dan uit ik die ook wel, maar ik zie geen reden om mee te zingen in het koor van negativisme dat er hier vaak ten aanzien van de DTM te bespeuren is. En wie de races dit jaar een beetje heeft gevolgd, kan toch niet anders dan concluderen dat die alleszins de moeite waard waren. Maar ja, bij sommigen kan de DTM geen goed doen. Dat zij dan zo.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 01 juli 2019 14:19

  Ieder zijn voorkeur René, met respect! Het is net als de F1: you love or hate it. Zou liever zien dat ze teruggrijpen op het vorige DTM reglement, op basis van een echte toerwagen. Maar nogmaals, daar heeft iedereen zijn eigen gedachten over.

  • 1
  • 0
   
  René de Boer 01 juli 2019 15:08

  Ja, dat zou ik ook wel graag zien. Mooie herinneringen aan. Een goede mix van fabrieks- en privéteams, verschillende bandenmerken met onderlinge strijd en races waar vaak de stukken van afvlogen (letterlijk). Maar dat komt zo niet meer terug. Het is tegenwoordig allemaal 'premium'. Wat niet wegneemt dat de races doorgaans dit jaar prima waren. En gelukkig hebben we van de oude DTM de foto's nog!

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 01 juli 2019 15:53

  Ging er speciaal voor naar de Ring, in de periode daarvoor ook met de DRM vanaf 1978. Werd al heel snel te kostbaar, was eigenlijk wel te voorzien.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet