ACNN

ACNN: Sterk debuut Noah Hermans bij Spa Euro Race

Alle ingrediënten waren aanwezig om te genieten van fantastische autosport op het circuit van Spa-Francorchamps tijdens de Spa Euro Race. Met maar liefst 75 auto's aan de start was het de Autosport Competitie Noord Nederland, die op het zon overgoten circuit in de Ardennen, de pure autosport liefhebber liet genieten van gevechten door het gehele deelnemersveld. In twee dubbel starts gingen de wagens van start. In de eerste groep startte de Porsches van de PCR gevolgd door de Zilhouette, Continent en DTC cup in de andere groep. Het was de ex-PTC cup coureur Noah Hermans, die zijn debuut maakte in de Continent cup en een sterke indruk achter liet.

Tekst en foto's: PR


piststop Noah Hermans
Pitstop Noah Hermans


Op dit voor hem nieuwe circuit reed Hermans de snelste ronde in de Continent rookie cup en won de eerste race. In de tweede race finishte hij als tweede bij de nieuwkomers, en met deze resultaten kon hij terugkijken op een sterk debuut.

In de Continent cup maakte de leider in het kampioenschap Sjoerd Stiksma geen fouten en verstevigde zijn koppositie na twee tweede plaatsen. De strijd tussen de eerste vier in deze cup voor het kampioenschap blijft na Spa heel spannend. Equipe Patrick Kroeze/ Matthieu Kruger, de nummers twee in de titelstrijd, waren in de eerste race betrokken bij een race incident, waarbij ze veel plekken verloren. De tweede race maakte echter heel veel goed na een overwinning. De winnaars van de eerste race equipe Auke Wiegers/ Daniel Meendering verspeelde veel punten door het uitvallen met technische malheur in de tweede race en zakte naar de derde plaats in de tussenstand.


Robert Ackermann
Concentratie Robert Ackermann

De jonge Robert Ackermann maakt de top vier van het klassement compleet. Zijn constante presteren zorgde ervoor dat hij nog volop meedoet in de kampioenstrijd.

De Zilhouette cup leverde de spanning op waar de insiders op hadden gehoopt. Tijdens de kwalificatie klokte de eerste zes Zilhouettes binnen één seconde. De twee leiders in het kampioenschap Jan Berry Drenth en Bernard Blaak legden elkaar ook op dit legendarische circuit het vuur aan de schenen.


pitsstop Jan berry drenth
Pitstop Jan Berry Drenth


Het was uiteindelijk Jan Berry Drenth die in de eerste race zegevierde terwijl grote concurrent Bernard Blaak de tweede race op zijn naam wist te schrijven. Het verschil in het tussenklassement blijft super spannend met twee punten verschil in het voordeel van Bernard Blaak. Dit betekent dat Jan Berry Drenth, in de volgende race op Racepark Meppen, flink aan de bak moet om zijn achterstand in te halen, ondanks dat Blaak het ronde record op het Duitse circuit op zijn naam heeft staan.

pitsstop Bernard Blaak
Pitstop Bernard Blaak


Voor alle uitslagen, tussenstanden en verdere informatie zie www.acnn.nl
De volgende clubrace word gehouden op zondag 14 juli op Racepark Meppen.
   
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet