Formule 2

Formule 2: Patricio O’Ward verrassende vervanger van Ragunathan bij MP Motorsport

patricio-red-bull-1170x658

Indycar-coureur Patricio O'Ward is de verrassende keuze van MP Motorsport als vervanger van Mahaveer Ragunathan voor het komende F2-weekend op de Red-Bull-Ring. De 20-jarige Mexicaan neemt de plek van Ragunathan in omdat die voor dit weekend is geschorst.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: MP Motorsport

De keuze voor O'Ward kwam mede tot stand doordat de Mexicaan een Red Bull-junior is. De banden van MP Motorsport met Red Bull zijn altijd goed geweest, dit jaar rijdt Red Bull-junior Liam Lawson voor het Nederlandse team. Ook de locatie – een circuit dat zelfs naar Red Bull is vernoemd – maakt de keuze al iets logischer. Toch is het verrassend dat een Indycar-coureur helemaal uit Amerika komt als vervanger in de Formule 2.

O'Ward is de regerend Indy Lights-kampioen en veroverde in 2017 de PC-klassetitel in het IMSA-kampioenschap. In 2014 racete hij voor het laatst in Europa, toen in het Franse F4-kampioenschap, waarna hij koos voor de Mazda Road to Indy, de Noord-Amerikaanse talentenladder op weg naar de Indycars. In mei werd O'Ward toegevoegd aan het Red Bull Junior-programma.

Het Nederlandse team moest een vervanger voor vaste coureur Mahaveer Ragunathan vinden omdat die op Paul Ricard 12 strafpunten op zijn licentie had bereikt, onder meer door diverse VSC-overtredingen. Daar staat een raceweekend schorsing tegenover.

De bekendmaking van O'Ward had vandaag moeten plaatsvinden, maar de FIA maakte gisteren al de F2-startlijst voor het komende weekend bekend – met daarop uiteraard de naam van O'Ward. Het is niet de enige F2-verandering van dit weekend: Arjun Maini vervangt Dorian Boccolacci bij Campos.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet