VLN

Div: Groeten van 24U Nürburgring 2019

Wat een schitterende editie van de 24 Uur dit jaar. De verwachtingen voor een spectaculaire strijd om de zege werden geheel overtroffen. 230.000 betalende bezoekers voor één van de grootste autosport events bij onze Oosterburen overtreft zelfs de Formule 1. Vrijwel het gehele weekend overal actie, enthousiaste fans en coureurs, alhoewel er soms na een crash wel even een moment van bezinning was. We kijken achter de schermen nog even terug naar al dat moois wat er dit weekend op de Nordschleife te beleven viel.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Willem J. Staat/René de Boer


2019 Aankondiging
Hier keken we het gehele weekend tegenaan. Het is nu geschiedenis. Volgend jaar vindt de 24U weer plaats van 21 tot 24 mei.

2019 Welcome
Niets aan toe te voegen...

2019 Tribunes
Vrijdagavond tijdens de Superpole overvolle tribunes. Dit hebben we nog nooit eerder gezien. Er zijn evenementen waar de belangstelling op de vrijdag beduidend minder is.

2019 Tent
Wat is er leuker dan om op de Nordschleife te kamperen

2019 Fans 3
Op een old school circuit racesfeer inademen. Is dit niet leuker dan op de moderne Aldi Parking Places? Overigens dit jaar opvallend veel Nederlanders op de diverse campings. Een goed teken toch?

2019 Begin 2
Het feest ging donderdagmiddag beginnen en iedereen had er zin in.


2019 Fans
De fans vergapen zich aan de favoriete Manthey Porsches. Vragen stellen aan de technici mag...

2019 Windhoos
Een kleine windhoos op de vrijdagmiddag was welkom voor de fotografen die tijdelijk meer vrije zone hadden. Het enige minpunt van het weekend en een tijdelijk pluspuntje.

Nbr 1
Net als in voorgaande jaren had Mercedes-AMG bij de noordelijke ingang van de paddock een 1.500 vierkante meter grote 'Fan Base' ingericht, vrij toegankelijk voor iedereen met een geldige entreekaart voor de race.

2019 Mercedes
Mercedes richt zich klaarblijkelijk in de toekomst ook op het driftpubliek?

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet