VLN

Div: Update ADAC Total 24H-Rennen. Manthey Porsche onaantastbaar aan de leiding. Felle strijd om de podiumposities

Na het uitvallen van de #2 Mercedes gisteravond ligt de Manthey Porsche 911 GT3 R onaantastbaar aan de leiding. De strijd om de overige twee podiumposities is met ruim 4,5 uur te gaan nog niet beslist. Grote teleurstelling bij Mercedes overigens na het uitvallen van de No 48 met Maximilian Götz aan het stuur.

2019 Manthey Zondag
Onaantastbaar aan de leiding op de zondagochtend.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Update ADAC Total 24H-Rennen. Manthey Porsche onaantastbaar aan de leiding. Felle strijd om de podiumposities
De #911 Porsche Manthey GT3 van de combinatie Bamber/Christensen/Estre/Vanthoor ligt nog steeds onaantastbaar aan de leiding met daarachter de Frikadelli Porsche van Dumas/Campbell/Sven Müller/Matthieu Jaminet. De derde plek wordt momenteel ingenomen door de Phoenix Audi R8 LMS van Kaffer/Stippler/Vervisch/D.Vanthoor. Vanwege een tijdstraf viel de Frikadelli Porsche echter tijdelijk terug.

Ook voor Mercedes blijkt de wedstrijd nu onder een ongelukkig gesternte te staan. De#48 Manfilter Mercedes van de combinatie Hohenadel/Arnold/Marciello/Götz vindt in handen van laatst genoemde zijn Waterloo nabij Hohe Acht. Götz raakte na een spin de vangrails en moet definitief opgeven.

2019 Intern Audi duel
Wat een prachtig duel tussen de beide Land en Phoenix Audi's op de zondagochtend.

De #4 Phoenix Motorsport Audi R8 LMS van Dries Vanthoor en de #29 Land Motorsport merkgenoot van René Rast leveren momenteel een felle strijd om de derde plek. Vervolgens komt het tussen de #6 Mercedes van Assenheimer/Bastian/Buurman/Piana tot een tocuhé van laatstgenoemde en René Rast op de Döttinger Höhe. Met enorme tegenwoordigheid van geest wist Rast de Audi onder controle te houden, terwijl Piana zijn weg weet te vervolgen. Teameigenaar Wolfgang Land was woedend en ging bij Black Falcon verhaal halen. Het kwam niet tot een confrontatie maar een handshake. Mogelijk heeft de actie van Piana consequenties bij de sportcommissarissen. Inmiddels heeft AMG Mercedes bij het team van Land zijn verontschuldigingen aangeboden. Wolfgang Land: " Als de wedstrijdleiding een beslissing wil nemen moeten ze rijder van verdere deelname uitsluiten". Mocht dit inderdaad het geval zijn dan kon dit wel eens consequenties hebben want Yelmer Buurman die eveneens deel uitmaakt van de #6 had zich vanwege ziekte afgemeld .

2019 Stef Zondag
De enig overgebleven BMW M6 GT3 van de combinatie Dumbreck/Dusseldorp/Imperatori/Klingmann moet de BMW kleuren nog een beetje hoog houden.

Ook de Konrad Lamborghini Huracan GT3 die zich sinds middernacht in de Top 10 bevond moest met een technisch defect opgeven. Franz Konrad: "Wij hebben gewoon teveel schade aan de Lamborghini en daarom hebben we besloten ons terug te trekken. Een kapotte band heeft teveel kapot gemaakt..

De #16 AMG Mercedes GT3 van Van der Zande/Vautier/Seyffart bevindt zich in zevende positie.
Om de 10e plek wordt fel gestreden door combinaties waarvan de Nederlanders deel uitmaken. Jules Szymkowiak bevindt zich met de #18 Mercedes in tiende positie, gevolgd door Stef Dusseldorp, de enige nog deelnemende BMW vertegenwoordiger in de GT3 klasse, de Kondo Nissan van Tom Coronel en de Phoenix Audi R8 LMS van Jeroen Bleekemolen. In de SP3 T klasse rijdt de Subaru #88 van de combinatie Van Dam/Schrick/Yamauchi/Iguchi aan de leiding.

2019 Afscheid ROWE
Wat een trieste afgang voor ROWE Racing.

Na een technische tegenslag in de avonduren is de Glickenhaus SCG003C aan een flinke opmars begonnen en bevindt zich nu in veerteinde positie en eerste in de SPX-klasse.

De leidende Porsche heeft na 134 ronden slechts een voorsprong van één ronde op zijn achtervolgers. De strijd om P2 en P3 lijkt zeker nog niet beslist te zijn. Inmiddels kwam ook de Frikadelli Porsche 911 GT3 R voor een ongeplande bandenwissel naar binnen waardoor Jaminet naar de vijfde plek terugviel. De Phoenix Audi's en de Land Audi gaan de komende uren om P3 strijden. 

2019 Nissan Tom Zondag
De Prachtige Kondo Nissan van Tom Coronel kan nog aanspraak maken op een Top 10 klassering.

#De Frikadelli zou na een klapband mogelijk opgegeven hebben.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet