VLN

`Div: Update ADAC-Total 24H Rennen. Manthey Porsche leidt. #2 Mercedes uitgevallen

Na negen uur wedstrijd lag de #911 Manthey Porsche 911 GT3 R aan de leiding. De No #2 Mercedes die in de beginuren van de wedstrijd zolang de leiding in handen had, viel na een touché met de Gazoo Racing Toyota Supra definitief uit. Ook was er kortstondig een hoofdrol voor de Glickenhaus SCG 003 C weggelegd maar die viel na een technisch probleem naar de 18e plek. Indy Dontje onderging in de WTM Ferrari F488 eigenlijk eenzelfde lot.


2019 Aktie Porsche Klohs
Niet de nacht maar de avond eiste al vroeg zijn totaal waardoor de derde ingeschreven Manthey Porsche 911 GT3 aansluiting bij de top 10 kon vinden.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Update ADAC-Total 24H Rennen. Manthey Porsche leidt. #2 Mercedes uitgevallen.
De grote favoriet voor 24 Uur Nürburging de #2 Black Falcon Mercedes viel rondom 23.00u defintief uit Een aanrijding in de Yokohama bocht op het Grand Prix circuit met Gazoo Toyota #60 bezegelde het lot van de Mercedes die zo zijn stempel op de wedstrijd had gedrukt. Een uur later werd de auto definitief uit de wedstrijd teruggetrokken nadat men nog geprobeerd had de stuurinrichting te repareren. Maro Engel maakte zijn ploeggenoot Adam Christodoulou ook geen verwijten. "Geen verwijt aan Adam maar het was duidelijk een misverstand en dat doet pijn maar het is nu eenmaal zo. Toch kunnen wij trots zijn op onze performance van dit weekend.

2019 Crash Porsche De Nordchleife eiste al vroeg zijn tol.

Kevin Estre kon eerder in de wedstrijd de leiding van de No2 Mercedes overnemen. Estre: "De Mercedes had in het verkeer pech gehad en daardoor kon ik snel terrein goed maken. Van de eerste mogelijkheid die me geboden werd heb ik dan ook gebruik gemaakt. Geloof wel dat de Mercedes een beetje met opzet naar links getrokken is maar ik heb van deze kans gebruik gemaakt. Hij ging heen en weer en toen had ik weer plek genoeg.

2019 Dontje
Indy Dontje in een Ferrari. Het was even wennen.

Na het BMW debakel is de Falken Motorsports BMW M6 GT3 van de combinatie Dusseldorf/Dumbreck/Imperatori/Klingmann de best geklasseerde BMW. Van de zes ingeschreven M6 GT's is dit het enige overlevende exemplaar. Bij Falken had men wel pech met de Porsche, die nu aan een inhaalrace bezig is.

2019 Pitstop Van der Zande
Perfect pitwork bij GetSpeed.

Ook de Glickenhaus SCG 003 leek kortstondig zijn stempel op de wedstrijd te gaan drukken maar werd eveneens het slachtoffer van een aanrijding. Na een lange stop kon Thomas Mutsch weer zijn weg vervolgen. Een topklassering zit er jammer genoeg niet meer.Bij Nissan is de hoop nu gevestigd op de Kondo- Nissan GTR van de combinatie Coronel/Mitsunori/Fuji/Tsugio. De No 5 Phoenix Racing Audi R8 LMS van Bleekemolen/Kolb/Schramm/Stippler in 14e positie.

2019 Frikadelli Pitstop
Gaat het team van Frikadelli met een podiumplek afscheid van de Nordschleife nemen?

Achter de leidende Porsche bevinden zich om middernacht de no 48 HTP Manfilter Mercedes van Hohenadel/Arnold/Marciello/Götz en de No 31 Frikadelli Porsche van Dumas/Campbell/Müller/Jaminet. Duidelijk is dat de VLN brigades van Manthey/Frikadelli/Phoenix zondagmiddag voor de hoofdprijs zullen gaan. Mogelijk heeft Michelin wel voor Manthey een bijzondere compound meegebracht hoorden wij in het geruchtencircuit.

Stand na 10 Uur wedstrijd

#911 Manthey Racing Porsche / Vanthoor
#31 Frikadelli Racing Porsche / Jaminet
#48 MANN-Filter AMG / Marciello
#14 Car Collection R8 LMS / Haase
#6 Black Falcon AMG / Bastian

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet