TCR Series

WTCR: Norbert Michelisz op Nordschleife naar eerste seizoenszege

2019 Start
Bij de start nam Michelisz al de leiding, wat de sleutel was tot de overwinning

Norbert Michelisz heeft zijn eerste overwinning van het seizoen in het FIA WTCR binnen. Met een betere start dan pole-sitter Girolami pakte hij de kop en stond die gedurende de drie ronden op de combinatie van Grand Prix-circuit en Nordschleife niet meer af, waarmee zijn zege een feit was. De beide Allinkl.com-Münnich-Honda-teamgenoten Esteban Guerrieri en Nestor Girolami eindidgen als tweede en derde. Nicky Catsburg was de best geklasseerde Nederlander als achtste.

Tekst: René de Boer (vanuit Nürburg, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat

Voor Nicky Catsburg staat het weekeinde bepaald niet onder een gelukkig gesternte: na zijn gebroken aandrijfas van gisteren valt de Amersfoorter met zijn Hyundai nu stil op weg naar de grid in de Rheinland-Bogen. Door een auto van de DMSB wordt hij naar de pitstraat gesleept. Uiteindelijk kan hij toch nog zijn positie innemen. "Mijn auto stopte er op een bepaald moment spontaan mee", vertelde Catsburg na afloop van de race. "Dat kon ik zelf niet oplossen, maar ik kreeg gelukkig een sleepje terug naar de pits en één minuut voordat de pitstraat zou sluiten, vond mijn monteur een losse verbinding. Daarmee was het probleem opgelost!"

2019 Guerreri
Leuke strijd tussen Guerrieri, Vervisch en Girolami

Bij de start pakt Michelisz aan de binnenkant de leiding voor pole-sitter Girolami. Yvan Muller raakt in de eerste bocht klem in het gedrang en belandt buiten de baan. Michelisz leidt het veld de Nordschleife op voor Guerrieri, Vervisch, Girolami, Tarquini, Huff, Ehrlacher, Leuchter, Kristofferson en Farfus. Catsburg is elfde. Coronel weet gaandeweg de eerste ronde enkele paatsen goed te maken en komt als 14e door. In de tweede ronde raakt Gordon Shedden op het Grand Prix-circuit van de baan en komt bij terugkeer in het vaarwater van Attila Tassi, die contact niet meer volledig kan ontwijken. Daarop strandt Shedden met een gebroken ophanging.

2018 Shedden
Voortijdig einde voor Gordon Shedden

Vervisch staat in de tweede ronde flink onder druk van Girolami, maar verdedigt vooralsnog met verve zijn tweede positie. Vooraan is de voorsprong van Michelisz al uitgelopen tot drie seconden. Op de Döttinger Höhe strijden Girolami en Vervisch zij aan zij, inclusief de nodige plaagstootjes over en weer, waarop Rob Huff bij het aanremmen van de Hohenrain-chicane profiteert en de derde plaats overneemt. Catsburg passeert Kristofferson en is inmiddels negende. Een soortgelijk duel is er in de slotronde: Girolami rijdt de hele Döttinger Höhe zij aan zij met Huff, blijft iets langer op het gas en pakt zo de derde plaats. Michelisz wint voor Guerrieri en Girolami, Huff, Vervisch, Leuchter, Farfus, Catsburg en Kristofferson. Coronel eindigt als 13e. "Het was een leuke race", zei Catsburg. "Ik heb nog een paar mensen kunnen inhalen en heb me goed vermaakt."

2019 Monteiro
Ook voor Monteiro verliep de race niet vlekkeloos
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet