VLN

GT: Mercedes introduceert nieuw GT3 concept

Tijdens het 24 Uurs weekend op de Nürburgring heeft Mercedes een nieuw GT3 concept gelanceerd. De auto is gebruiksvriendelijker en ook de running costs zijn lager. Ook komt er een update-kit voor de huidige modellen waarvan er op dit moment ruim 130 rondrijden.

2019 Mercedes GT3
De nieuwe Mercedes AMG GT3 voor 2020 werd vandaag geïntroduceerd.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Mercedes introduceert nieuw GT3 concept
Belangrijk punt bij de introductie was dat de running costs voor de Customer Teams lager worden en ook dat de 6.3L AMG motor minder rebuilds nodig zal hebben.

Ander belangrijk punt is dat er voor de ingenieurs en monteurs verbeteringen zijn aangebracht zodat de front splitter gemakkelijker afgesteld kan worden evenals de achtervleugel. Verder is er een nieuw luchtfilter aangebracht waardoor de auto wat toegankelijker is en er minder geschroefd behoeft te worden.

2019 Jager Thomas Jáger verrichtte alle ontwikkelingswerk van de nieuwe 2020 Mercedes AMG GT3

Verder heeft Mercedes AMG een systeem geïntroduceerd dat automatisch de running time c.q levensduur van de verschillende componenten vastlegt. Daarvoor behoeven de teams de data niet meer manueel vast te leggen. Dit geeft precies aan wanneer onderdelen vervangen moeten worden.

2019 Cockpit
Een blik in de cockpit waarin het nog aangenamer toeven is.

Verder heeft men bij AMG het remsysteem en de traction control verder door ontwikkeld. Optimale traction control zorgt er nu voor dat er met maximale power minder bandenslijtage zal plaatsvinden.

2019 Bernd Renger
Renger van der Zande en Bernd Schneider bespreken het nieuw AMG Customer wapen.

Ook heeft men het drinksysteem nog verder geoptimaliseerd bij Mercedes. Ander belangrijke veranderingen aan de koplampen en achterverlichting aangebracht. Nog dit jaar zal de nieuwe Mercedes GT3 in diverse kampioenschappen als test worden ingezet.

2019 Kleuren
De prachtige nieuwe AMG Mercedes GT3 van achteren gezien. Opvallend de oranjekleuren waarin tijdens de persconferentie even aan werd gerefereerd

Ontwikkelingsrijder Thomas Jäger ook niet specfiek omschrijven om welke wedstrijden het gaat, maar VLN deelnames zijn zeker niet uitgesloten.

Reacties

  • 4
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 21 juni 2019 13:14

  Korte samenvatting het GT racen wordt stééds leuker en de formule 1 is op een dieptepunt beland.

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 21 juni 2019 15:14

  GT racen leuker......op Le Mans was de BOP toch een grote aanfluiting. In de GT3 is dit soms ook het geval.....Het loont niet om de snelste wagen te maken, maar de makkelijkst te besturen auto.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 21 juni 2019 15:14

  GT racen leuker......op Le Mans was de BOP toch een grote aanfluiting. In de GT3 is dit soms ook het geval.....Het loont niet om de snelste wagen te maken, maar de makkelijkst te besturen auto.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 21 juni 2019 15:24

  GT3 races zijn super om te zien eccht spannend veel beter als Formule 1

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet