TCR Series

WTCR: Guerrieri, Kristofferson en Leuchter op pole voor WTCR-races Nordschleife

190620 WTCR quali Guerrieri
Esteban Guerrieri luisterde naar zijn vrouw en behaalde pole

Esteban Guerrieri (Allinkl.com-Münnich Motorsport-Honda) voor race één en Johan Kristofferson en Benjamin Leuchter (beide Sébastien Loeb Racing-Volkswagen) voor de races twee en drie zijn de pole-sitters voor de voorlaatste Europese ronde van het FIA WTCR 2019, dit weekeinde in het voorprogramma van de 24-uursrace op de Nürburgring. Wisselende weersomstandigheden (welkom in de Eifel!) en de nukken en grillen van het roemruchte circuit hadden hun weerslag op het verloop van de beide kwalificatiesessies, waarin vanuit Nederlands perspectief alleen Tom Coronel er zonder de spreekwoordelijke kleerscheuren vanaf kwam.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Esteban Guerrieri had van zijn vrouw Mariela voorafgaand aan de eerste kwalificatie het advies meegekregen om al direct een rondetijd neer te zetten (wat in het Engels een 'banker lap' heet), en volgde dat advies met succes op: hij kwam tot een tijd van 10:30,955 minuten, waar de concurrentie in het resterende gedeelte van de sessie vanwege gele vlaggen en inzettende regen niet meer onder wist te komen. Pogingen om tot snellere rondetijden te komen werden effectief geëlimineerd toen Mikel Azcona met zijn Cupra in de vangrails crashte en er een code-60 van kracht werd. Guerrieri was daarmee zeker van de pole-position, op ruim zes seconden voor Norbert Michelisz in de snelste Hyundai. Guerrieri's team- en landgenoot Nestor Girolami reed de derde tijd, voor de Belg Fred Vervisch, die echter ook eenmaal de vangrails raakte. Nicky Catsburg kwalificeerde zich als 13e, Tom Coronel sloot de sessie als 19e af.

190620 WTCR Nurburgring uitslag kwalificatie 1

190620 WTCR kwali Leuchter
Benjamin Leuchter start vanaf pole in race 3

In de tweede kwalificatie, op een opdrogende baan, was het Benjamin Leuchter die in de Sébastien Loeb Racing-Volkswagen in een tijd van 9:51,327 minuten de pole-position voor zich opeiste. Voor de Duitser was het zijn eerste pole, terwijl zijn Britse teamgenoot Rob Huff de volledige eerste startrij voor Volkswagen completeerde. Esteban Guerrieri reed de derde tijd, voor Norbert Michelsz als snelste Hyundai-rijder. Voor Nicky Catsburg eindigde de sessie in de vangrails met een gebroken linker voorwielophanging, terwijl ook Niels Langeveld ruim boven de 105 procent bleef. Tom Coronel kwalificeerde zich als 13e. Ook voor de 'reversed-grid-race' start er een Volkswagen vanaf de pole-position, want Johan Kristofferson eindigde als tiende en mag daarmee in race 2 als eerste starten.

190620 WTCR Nurburgring uitslag kwalificatie race 2 en 3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet