NASCAR

NASCAR: Christopher Bell wint Xfinity Iowa

JGR Toyota-coureur Christopher Bell schreef afgelopen zondag met een overtuigende zege de CircuitCity 250 in Iowa op zijn naam. In de 250 ronden tellende wedstrijd lag de Toyota-rijder ruim 186 ronden aan de leiding. Cole Custer eindigde in zijn Ford Mustang als tweede.


2019 Start
Start van een schitterende wedstrijd in Iowa.


Tekst Willem J. Staat
Foto's Toyota Racing USA

Christopher Bell wint Xfinity Iowa
JGR-Toyota-coureur Christopher Bell behaalde in Iowa zijn vierde seizoensoverwinning. Bij een herstart tien ronden voor het einde nam Bell definitief afstand van Cole Custer die er overigens geen moeite had dat beiden elkaar in de slotfase even toucheerden.

Custer: "Ik denk dat dit gewoon racen was. Maar elke coureur zal het er mee eens zijn dat deze plek de beste races creëert. Het was genieten. Christopher en zijn team beschikten de gehele dag over de beste auto. We waren dicht bij ze in de buurt. Maar er moet nog aan gewerkt worden."


Christopher Bell: " Ik won in Dover tijdens het Moederdagweekend of de week ervoor toen mijn moeder erbij was. Nu won ik op Vaderdag met mijn vader erbij. Dit is natuurlijk wel heel bijzonder. Deze Ruud Supra was uitstekend. Hopelijk kunnen wij er mee blijven doorgaan om dit type raceauto's naar het circuit te brengen."'

2019 Race
Cole Custer bood fel tegenstand maar kwam tekort.

Justin Allgaier, die een jaar geleden Bell wist nog te verslaan op Iowa, eindigde als derde. Daarachter volgden Harrison Burton en Zane Smith.Inmiddels won Bell twee achtereenvolgende wedstrijden in Iowa en in de laatste acht short track wedstrijden stond hij vijfmaal in Victory Lane.

Bell wist alle drie wedstrijdsegmenten op zijn naam te schrijven. Op een gegeven moment reed hij zelfs 160 achtereenvolgende ronden aan de leiding. Met nog 28 ronden te gaan was Custer bij het verlaten van de pitlane zijn gelijke en kon kortstondig de leiding nemen. Zes ronden later vond Bell onderaan voldoende grip om de leiding terug te pakken. Na een laatste neutralisatie kon Bell nog niet herademen. Custer ging voor een laatste maal in de aanval maar de Toyota van Bell bleek gewoon sneller te zijn. Cole Custer: " Het was close maar de volgende maal gaan we nog sterker terugkomen.

Custer behaalde dit seizoen acht Top 5 resultaten. Custer, Bell en Reddick, ook wel "The Big Three" genoemd behaalden ieder dit seizoen drie overwinningen en zijn de mannen van de toekomst. Tyler Reddick zag met een vijftiende plek zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap overigens aardig slinken.


2019 Tractor In de agrarische staat Iowa win je natuurlijk een tractor. Toch weer eens wat anders dan al die flessen champagne.

Christopher Bell: "Ik denk dat we over erg veel potentieel beschikken. Ik denk dat we nog verbeteringen kunnen aanbrengen en daar wordt hard aan gewerkt. Deze overwinning hadden we hard nodig."

Op de vraag of Bell in de toekomst in een Cup-auto gaat uitkomen kwam geen specifiek antwoord. Christopher Bell: "Het was mijn droom om van het racen mijn beroep te maken. En ik heb dit nu een aantal jaren gedaan. Of het nu Truck Racing, Sprint Car Racing of Xfinity is, is mijn droom nu eigenlijk al vervuld. Dus ik ben erg gelukkig."

2019 Bell winaar
Christopher Bell weet zelf nog niet in welke richting zijn carriere gaat. Het kan van alles zijn tot aan Indycar toe.....


Uitslag CircuitCity 250 Iowa
1. Christopher Bell Toyota 250 ronden
2. Cole Custer Ford 250 ronden
3. Justin Allgaier Chevrolet 250 ronden
4. Harrison Burton Toyota 250 ronden
5. Zane Smith Chevrolet 250 ronden
6. Noah Gragson Chevrolet 250 ronden
7. Chase Briscoe Ford 250 ronden
8. John Hunter Nemecheck Chevrolet 250 ronden
9. Michael Annett Chevrolet 250 ronden
10. Austin Cindric Ford 250 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet