Groeten uit ...

DTM: Groeten uit Misano 2019

IMG 4822

Onder zomerse omstandigheden was de DTM afgelopen weekeinde te gast op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Misano. Daarmee was het een stuk aangenamer dan de regen bij de Italiaanse ronde in augustus vorig jaar. Anders dan toen werden de races nu gewoon overdag verreden. Natuurlijk was er volop belangstelling voor MotoGP-coureur Andrea Dovizioso, die als gastrijder in actie kwam. Hij presteerde keurig, al kon hij de sterke vijfde plaats van Alex Zanardi, vorig jaar gastrijder in de DTM in Misano, niet herhalen. Rondom het evenement verzamelden we wat materiaal voor onze impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer

IMG 9589

We hadden even naar de optie gekeken om per auto naar Misano te reizen, en van daar verder naar Le Mans voor de 24 Uur, maar uiteindelijk bleek vliegen toch een wat meer ontspannen variant. Dat betekende allereerst een vlucht naar Bologna, waar je je bij aankomst meteen realiseert dat je je in het 'Terra di Motori' bevindt. Lamborghini heeft een eigen expositieruimte en jarenlang was er ook een Lamborghini als 'Follow Me'-auto actief op het platform, maar die hebben we dit jaar niet gezien.

IMG 9591

Ook in de aankomsthal op het Aeroporto Gulielmo Marconi: een verkoopstand vol met lokale lekkernijen, zoals heerlijke kazen en prachtige hammen en salami's.

IMG 9701

Vaste afspraak in Misano op donderdagavond was een bezoek aan de lokale pizzeria Hochey, waar uitbater Paulino (midden op de foto) iedere avond om 22.22 uur de motorfiets van wijlen Marco Simoncelli laat draaien, als eerbetoon aan de omgekomen coureur, die uit het nabijgelegen Cattolica stamde en vaste gast in de pizzeria was. Het tijdstip is te verklaren doordat er 22.22 uur op het bonnetje stond nadat Simoncelli er voor de laatste keer, kort voor zijn dood, gegeten had.

IMG 1971

En de pizza is er uitstekend, maar dat behoeft in Italië eigenlijk geen betoog...

IMG 9715 2

Zoals gemeld was een andere motorcoureur, Ducati-rijder Andrea Dovizioso, dit weekeinde de gastrijder in de DTM. Hij gaf een eigen persconferentie op vrijdagmiddag.

IMG 9717

Eerst in het Engels, daarna in het Italiaans, stond 'Dovi' de nedia te woord. De belangstelling was flink.

IMG 9725

Zijn wegracer (toegegeven, het model van vorig jaar, maar dat is iets voor de kenners) stond het hele weekeinde opgesteld in de Audi-hospitality.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet