Formula 4

Formule 4: Overwinningen voor Hauger, Aron en Pourchaire op de Red Bull Ring

VAR-coureur Dennis Hauger behaalde op de Red Bull Ring zijn eerste overwinning voor het team van Van Amersfoort. Hij versloeg de Fransman Alessandro Ghiretti en de Fin William Alatalo. De tweede en derde wedstrijd leverden overwinningen op voor Paul Aron en Theo Pourchaire.


2019 Dennis Hauger
Mooie begin van het weekend voor VAR Racing.Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Overwinningen voor Hauger, Aron en Pourchaire op de Red Bull Ring
Reeds gedurende de kwalificaties domineerde de Noor Hauger en de VAR-rijder wist zijn goede uitgangspositie direct na de start succesvol te verdedigen. Achter hem volgden Ghiretti en Premapowerteam rijder Alessandro Formularo, waarvoor overigens Juan Pablo Montoya speciaal was overgekomen. Na vijf minuten volgde de eerste safetycar-onderbreking en Hauger wist bij de herstart optimaal te profiteren.

Dennis Hauger: "Ik kon bij de herstart een gat slaan en afstand nemen. Daarna heb ik alleen maar op de banden gelet en geprobeerd een foutloze wedstrijd te rijden. Een uitdagende baan die ik mag." Terwijl Hauger afstand wist te nemen ontwikkelde er zich achter hem een spannende duels. Niklaus Krütten(VAR) moest zich fel tegen de beide US Racing CHRS auto's van Leclerc en Stanek verdedigen.

Uiteindelijk gingen beiden alsnog aan hem voorbij. Met een spectaculaire inhaalmanoeuvres wist William Alatalo(ADAC Brandenburg/Mücke) van de achtste naar de derde plek op te werken.

2019 Pourchaire Pourchaire op weg naar zijn eerste F4 overwinning.

De tweede wedstrijd viel ten prooi aan Premapowerteam-rijder Theo Pourchaire terwijl Niklas Krütten de laatste wedstrijd op zijn naam schreef. Bovendien staan beiden na de Red Bull Ring gelijk in de tussenstand van het kampioenschap. Pourchaire behaalde in de tweede wedstrijd de overwinning nadat Dennis Hauger door de wedstrijdleiding bestraft werd.

Bij de laatste wedstrijd op zondag had Krütten een goede start gevolgd door polesitter Giorgio Carrara(ARG) en Gianluca Petecof(BR). De Jenzer Motorsport-rijder en de Premapowerteam rijder raakten elkaar waardoor zij beiden in de zevende ronde er vanaf gingen.

Paul Aron: "Ik had het nodige geluk om op het juiste moment op de juiste plek te zijn. Ik was misschien niet de snelste maar het maakt me wel heel gelukkig om gewonnen te hebben.

Aron en Hauger profiteerden van het uitvallen van beide concurrenten. Vanaf een veertiende startplek wist Hauger kortstondig de leiding van Krütten over te nemen. Helaas viel de Noor na zijn sterke optreden twee ronden voor het einde met een kapotte rechtervoorband uit.

Top 3 Race 1
1. Dennis Hauger (NOR)
2. Alessandro Ghiretti (FRA)
3. William Alatalo (FIN)

Top 3 Race 2:
1. Théo Pourchaire (FRA)
2. William Alatalo (FIN)
3. Arthur Leclerc (MCO)
 
Top 3 Race 3
1. Paul Aron (EST) 2. Niklas Krütten (DEU)
3. Théo Pourchaire (FRA
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet