GT

GT4: Schrey/Jäger winnen ADAC GT4 Germany op de Red Bull Ring

De eerste wedstrijd afgelopen zaterdag van de GT4 Germany op de Red Bull Ring leverde een overwinning op voor de combinatie Michael Schrey/Thomas Jäger met een Hofor Racing by Bonk Motorsport BMW M4 GT4. De McLaren M570 S GT4 van Charles Fagg(GB) en Michael Benyahia eindigde als tweede. Daarachter kwam de BMW M4 GT4 van de combinatie Stephan Grotstollen/Georg Braun.


2019 Schrey Jager

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Schrey/Jäger winnen ADAC GT4 op de Red Bull Ring
Michael Schrey, die de start voor zijn rekening nam, legde de basis voor de overwinning al in de startfase. Direct na de start ging hij aan polesitter Thomas Tekaat(BMW M4 GT4) voorbij.

Schrey: "Direct als het licht op groen ging heb ik iets sneller gereageerd en kon de kop nemen." Thomas Jäger: "Wij zijn met de wetenschap hier naar toe gekomen dat de auto goed bij dit circuit past en dat de rijders zich geen fouten mochten veroorloven. Dit is gelukt en wij zijn dan ook dolblij. Maar omdat we last van bandenslijtage hadden moest ik er in de cockpit flink voor vechten. Het was dan ook moeilijk om de auto op de limiet te behouden."

De McLaren van Charles Fagg streed eveneens om de leiding maar moest die na de reguliere stops weer afstaan. Grotstollen/Braun eindigden na een fraai duel met de McLaren alsnog als derde. Maar ook P4 en P5 werden door BMW M4 combinaties bezet. De vierde plek ging aan de combinatie Hürtgen/Fischer en Zug/Piana. Overigens moesten beiden vanaf de achterste startrijen aan de wedstrijd beginnen.

In de tweede wedstrijd eindigden Hürtgen/Fischer eveneens als tweede. Toch kunnen we over deze wedstrijd kort zijn. De McLaren 570S van You Tube Star Felix von der Laden/Alain Valente ging als eerste over de streep maar werd gediskwalificeerd omdat de brandblussers niet aangesloten waren. Problemen die zich dit jaar al eerder binnen de ADAC scene voordeden. Team GT heeft tegen deze beslissing beroep aangetekend waardoor er voorlopig van deze wedstrijd geen uitslag is.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet