NASCAR

NASCAR: Tyler Reddick behaalt derde seizoensoverwinning in Xfinity Michigan

In de LTI Printing 250 op Michigan behaalde RCR-coureur Tyler Reddick zijn derde seizoensoverwinning. Eerder dit seizoen won hij op Talladega en de Charlotte Motor Speedway. Noah Gragson en Michael Annett eindigden resp. als tweede en derde.


2019 KCMG Mustang
Fraaie zege van regerend kampioen Tyler Reddick met sponsoring van de enthousiaste KCMG Group uit Hong Kong overigens.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Tyler Reddick behaalt derde seizoensoverwinning in Xfinity Michigan
Tyler Reddick, de regerende kampioen, behaalde in de laatste vijf wedstrijden drie overwinningen en in totaal tien achtereenvolgende top vier resultaten. Dit betekent een gemiddelde van 2.30. Reddick startte als tiende en versloeg Noah Gragson met een voorsprong van 1.515 secs. Achter Gragson eindigde diens JR Motorsports teamgenoot Michael Annett als derde. Polesitter Paul Menard eindigde als vierde. Daarachter volgde Justin Allgaier, eveneens in een JR Motorsports Chevrolet.

Tussen vijf coureurs wisselde de leiding vijfmaal. Paul Menard won het eerste wedstrijdsegment en reed in totaal 57 ronden aan de leiding. Het tweede segment kwam op naam van Christopher Bell. In totaal telde de wedstrijd zes neutralisaties waarvan twee voor de wedstrijdsegmenten.

Reddick maakte zich in de slotfase bijzonder veel zorgen over het brandstofverbruik en moest door zijn crewchief meerdere malen gerustgesteld worden. Zeker omdat Christopher Bell en Cole Custer in leidende positie voor een brandstofstop naar binnen moesten. Hoewel Gragson en Annett in de spiegels van Reddick groter werden, behoefde hij zich eigenlijk geen zorgen te maken.

2019 Cole Custer
Brandstofstop voor Cole Custer.


Tyler Reddick: " Ik wilde niet al teveel brandstof opbranden. Onze KCMG Chevrolet was werkelijk goed. Ik maakte wat fouten in de pitlane en tot het einde kregen we ook niet de "track position" die wij wilden hebben, totdat crewchief Randall Burnett de juiste beslissing nam. Een prachtige teamprestatie. Een fantastische auto"

Brandstofverbruik speelde een belangrijke rol in het slotsegment. Chase Briscoe kwam 50 ronden voor het einde naar binnen met de gedachte om geen stop meer te maken. Ironisch genoeg spinde zijn Ford kort daarna en veroorzaakte vervolgens de meest kritische sequence van de middag.

Op dat moment ging Christopher Bell aan de leiding maar door een miscommunicatie met zijn team besloot hij alsnog buiten te blijven. Cole Custer volgde zijn voorbeeld. De rest van de kopgroep ging wel naar binnen en daarna werd er niet meer geneutraliseerd.

2019 Menard Bell
Paul Menard en Christopher Bell in gevecht.


Uitslag
1. Tyler Reddick Chevrolet 125 ronden
2. Noah Gragson Chevrolet 125 ronden
3. Michael Annett Chevrolet 125 ronden
4.Paul Menard Ford 125 ronden
5. Justin Allgaier Chevrolet 125 ronden
6. Brandon Jones Toyota 125 ronden
7. Chase Briscoe Ford 125 ronden
8. John Hunter Nemecheck Chevrolet 125 ronden
9. Jeb Burton Chevrolet 125 ronden
10.Justin Haley Chevrolet 125 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet