IndyCar

Indycar: Na overwinning in R1 wederom pole voor Newgarden in Detroit

Na zijn overwinning op zaterdag pakte Penske-coureur Josef Newgarden met een tijd van 1.14.8607 eveneens de pole voor de tweede wedstrijd van de Chevrolet Detroit Grand Prix.

2019 Newgarden Pole

Tekst Willem J. Staat
Foto Indycar

Na overwinning in R1 wederom pole voor Newgarden in Detroit
Direct in zijn allereerste out lap pakte Newgarden al de pole voor R2 in Detroit. Josef Newgarden: "Ik pakte de pole al in de eerste ronde en voelde de temperaturen al snel opkomen dan gisteren. Normaal gezien ben je de tweede ronde sneller maar ik ging ervoor. Zeker omdat ik zag dat ik al voldoende grip had. Denk wel dat ik geluk had. Het werkte perfect."

Afgelopen zaterdag reed Newgarden de laatste 25 ronden aan de leiding en nam daarmee de tussenstand in het kampioenschap van zijn teamgenoot Simon Pagenaud over. Voor de wedstrijd van vandaag heeft Newgarden nu een voorsprong van 26 punten op zijn teamgenoot.

De kwalificatie voor Groep 2 waarvan Alexander Rossi de pole veroverde, liep overigens een vertraging van 45 minuten op. Dit werd veroorzaakt door waterlekkages vanuit de bandenstapels. Met een tijd van 1.15.2625 pakte Andretti Autosport-coureur Zach Veach de derde startplek. Colton Herta start met een tijd van 1.15.6478 als vierde. Indy 500 winnaar Simon Pagenaud kwalificeerde zich als 15e. Met de hoge temperaturen in Detroit wordt er een bandenslijtageslag verwacht.

2019 Detroit
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet