GT

GT4: Weer winst voor MDM-coureurs Knap/Udell, top drie opnieuw met Nederlandse inbreng

190602 GT4 R2 MDM
Wederom winst voor het MDM Motorsport-duo Simon Knap/Alec Uddell

Na de goede resultaten van gisteren was er opnieuw volop Nederlands succes in de tweede race van de GT4 European Series op het Circuit Paul Ricard. Opnieuw ging de overwinning naar Simon Knap en Alec Udell in de BMW M4 GT4 van MDM Motorsport, die daarmee dit weekeinde een 100-procent-score hadden. Anders dan gisteren was het ditmaal geen 100%-BMW-podium, maar wel hadden alle podiumplaatsen Nederlandse inbreng. De tweede positie was namelijk voor Daniel McKay en Benjamin Lessennes in de McLaren 570 GT4 van Equipe Verschuur, terwijl Max Koebolt en zijn Poolse teamgenoot Jan Kisiel met de Mercedes-AMG GT4 van het Duitse Leipert Motorsport als derde eindigden. Aanvankelijk leken ook Ekris Motorsport-rijders Ricardo van der Ende en Ewan McKay hun podiumplaats van gisteren te kunnen herhalen, maar een 'stop-and-go penalty' van één seconde vanwege een te korte pitstop maakte een einde aan deze ambities. Na een keurige inhaalrace eindigde het team nog als zesde.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: GT4 European Series/Chris Schotanus

190602 GT4 R2 start
Start van de race met de MDM-BMW en de Leipert-Mercedes vooraan

Bij een zomers-warme temperatuur van 27 graden vertrok het veld voor de tweede race van het weekeinde, met de MDM-BMW van Simon Knap en Alec Udell op de pole-position en de Leipert-Mercedes van Max Koebolt en Jan Kisiel op de tweede startplaats. Daarachter volgden de True Racing-KTM van Reinhard Kofler en Patric Niederhauser, de Equipe Verschuur-McLaren van Daniel McKay en Benjamin Lessennes en de Ekris-M4 van Ricardo van der Ende en Euan McKay.

190602 GT4 R2 Schwede
Einde race voor de Schwede Motorsport-Mercedes, wat ook tot een safety-car-interventie leidde

Al in de beginfase ging het mis toen de nummer 777-Schwede Motorsport-BMW in de laatste bocht voor start en finish in de rondte getikt werd en geraakt werd door de nummer 9-Alpine, wat de nodige schade tot gevolg had. Race director Jeroen Frieman stuurde daarop de safety-car de baan op. Knap behield bij de herstart de leiding voor Euan McKay, terwijl Lessennes opklom naar de derde plaats ten koste van Kisiel.

In de elfde ronde doken Knap en McKay als eersten de pits in, twee ronden later gevolgd door Lessennes en Kisiel. Na de rijderswissel had Udell in de MDM-BMW de leiding in handen en verdedigde die met verve, terwijl het Ekris-team zoals gemeld iets korter stil stond dan het reglementair minimum, wat het team moest bekopen met een 'stop-and-go' van een seconde. Daarmee waren de kansen op een podiumplaats definitief verkeken.

190602 GT4 Verschuur
Tweede plaats voor Lessennes/McKay in de Equipe Verschuur-McLaren

Terwijl Udell onbedreigd de tweede zege op rij voor MDM naar huis reed, eindigde Daniel McKay in de Verschuur-McLaren als tweede. Max Koebolt bracht de Leipert-Mercedes als derde over de eindstreep. Het W&D-team won met het BMW-duo Meloni/Tresoldi de Pro-Am-klasse, het CMR-Alpine-duo Loger/Mouez won de Am-klasse.

190602 GT4 R2 podium
Wederom een podium met volop Nederlandse inbreng
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet