NASCAR

NASCAR: Cole Custer slaat in Xfinity Pocono toe!

Cole Custer domineerde in de Xfinity-wedstrijd op Pocono maar kon toch in de laatste ronde pas toe slaan om de zege naar zich toe te trekken. Na een herstart in de slotfase versloeg Custer Tyler Reddick in de allerlaatste bocht.

Cole Custer Pocono winnaar
C
ole Custer lag 59 ronden op kop maar moest er in de allerlaatste ronde toch nog voor gaan.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Cole Custer slaat in Xfinity Pocono toe!
In de Pocono Green 250 behaalde Custer zijn derde seizoensoverwinning. Voor de man uit Californië zijn persoonlijk beste resultaat dit seizoen. In de slotfase beschikte Custer over een marge van meer dan acht seconden voorsprong toen er zeven ronden voor het einde geneutraliseerd moest worden na een spin en contact tussen Jeffrey Earnhardt en Austin Cindric.

Tijdens deze neutralisatieperiode besloot een handjevol rijders alsnog naar binnen te gaan. Tyler Reddick opteerde voor twee linkerbanden en bevond zich bij herstart in achtste positie.

Bij het vallen van de groene vlag kwam het veld andermaal in de problemen toen Justin Allgaier in het midden van een bocht spinde. Het betekende andermaal een herstart met wedstrijdverlenging. Custer had het commando in handen gevolgd door zijn teammaat Chase Briscoe, Christopher Bell en Tyler Reddick die tijdens de eerdere start al vier posities wist goed te maken. Custer koos de buitenkant. Dit betekende dat hij zich voor Reddick oplijnde.

Bij de herstart Reddick gaf Custer een push richting frontstretch, het stelde beide rijders in staat de binnenwaardse lijn richting Turn 1 te nemen. Reddick zag een gat en ging ervoor. Maar de wedstrijd was nog niet over.

Custer bleef in het spoor van Reddick en volgde hem tot aan Turn 3. Custer greep zijn kans en ging onder aan Reddick voorbij en pakte in de allerlaatste bocht definitief de kop.Cole Custer: "Tyler gaf me werkelijk een fantastisch push, maar weet werkelijk niet hoe hij het in Turn 1 voor elkaar kreeg. Was wel nerveus toen hij aan mij voorbij ging, maar ik ging wel een beetje naar boven.Moest terugschakelen en ging aan hem voorbij."

Reddick moest vanwege een versnellingsbakwissel achteraan starten en gaf na afloop gewoon toe dat zijn auto in de laatste bocht "loose" was. Reddick: "We hadden een goede herstart om Cole te passeren maar het was aan kop wel krap. Ook in "clean air" was het te krap om onderaan te blijven. Moest in Turn 3 iets afremmen, was "loose" en moest P1 aan hem teruggeven"

Tyler Reddick
Tyler Reddick had de leiding slechts een halve ronde in handen.

Uitslag
1. Cole Custer Ford 100 ronden
2. Tyler Reddick Chevrolet 100 ronden
3. Chase Briscoe Ford 100 ronden
4. Ryan Preece Chevrolet 100 ronden
5. Christopher Bell Toyota 100 ronden
6. Noah Gragson Chevrolet 100 ronden
7. Austin Cindric Ford 100 ronden
8.Michael Annett Chevrolet 100 ronden
9. Justin Haley Chevrolet 100 ronden
10. Austin DilloN Chevrolet 100 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet