Mazda MX-5 Cup

Dirk Warmerdam wint eerste Mazda MX-5 Cup race op Circuit Zolder

Start

Na de kwalificatie van vanmiddag mag Luuk van Loon als Junior Cup rijder onder 25 jaar, door de omgekeerde eerste tien van de grid vanaf de poleposition starten. Maar vanwege andere afspraken laat hij deze race aan zich voorbij gaan en zo start Bob Herber vanaf poleposition.

Tekst en foto's: PR

20190601 RL1 2831


Na één ronde is het Toine Kreijne die aan kop ligt, voor Joshua Kreuger en Dirk Warmerdam. Warmerdam is in zijn element, pakt brutaal de kop en neemt een minimale voorsprong op Kreijne en Kreuger. Dpminique Kraan schiet door het grind, maar weet de baan weer te bereieken en kan verder vanaf de laatste positie.

Marcel Dekker, die vanaf zijn tiende startplaats al flink wat plaatsen heeft gewonnen is al aanbeland op de vierde plaats. Zijn grote concurrent András Király, gestart vanaf een negende stek heeft de zevende plaats te pakken.
  Strijd

Het is een fraaie strijd tussen twee groepen van vier Mazda's, die als een lint over de Belgische omloop knokken voor elke meter. Dirk Warmerdam en Toine Kreijne weten aan kop wat afstand te nemen. Kreuger en Max de Bruin denken de strijd met elkaar aan te gaan om de laatste podiumplek, maar zien opeens de groene Mazda van Dekker achter zich verschijnen. In de zevende ronde ziet Dekker inderdaad kans om de derde positie over te nemen, maar de afstand naar de twee rijders op kop is te groot om goed te maken.
  20190601 RL2 3256

Dries van der Elzen, redacteur bij AutoVisie, die de Mazda gastenauto bestuurt, kan zich in het middenveld goed handhaven, maar moet wat tijd inleveren op de eerste zeven wagens. Hij weet in de slotfase nog een positie goed te maken op Olivier Naaktgeboren om fraai zevende te worden.

Omdat het bijna zes uur is en dan op Zolder de motorstilte moet ingaan wordt de race enkele minuten eerder afgevlagd. Dirk Warmerdam komt als dolgelukkige winnaar over de finish, een kleine twee seconden voor Toine Kreijne die eveneens blij verrast is met zijn uitstekende resultaat. Marcel Dekker doet weer goede zaken voor het klassement, in de wetenschap dat hij morgen vanaf poleposition mag starten.
  20190601 RL1 3424

Max de Bruijn is de beste Junior Cup deelnemer op een vijfde plaats, met vlak daarachter András Király, die profiteert van het terugvallen van Bob Herber. Dominique Kraan is vanuit de achterhoede toch nog opgeklommen naar de tiende plek en is daarmee tweede junior, Milan Teekens is daar derde, en elfde algemeen. Alweer een fraaie wedstrijd in de Mazda MX-5 Cup met spanning door het gehele veld.
  20190601 RL2 3321


Podium-junior  
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet