Formula E

Formule E: Groeten uit Berlijn

28

Afgelopen weekeinde was het ABB FIA Formule E-kampioenschap voor het vijfde jaar in successie te gast in Berlijn. De Duitse hoofdstad is de enige stad waar de elektrische raceserie in ieder seizoen racete, zij het niet constant op dezelfde locatie, want eenmaal werd er in de binnenstad gereden. De overige vier edities, inclusief die van dit jaar, vonden plaats op het enorme complex van het voormalige vliegveld Tempelhof. Dat bood ook volop mogelijkheden voor promotie- en activatiestands, alsmede het door oud-F1-wereldkampioen Nico Rosberg geïniteerde Greentech Festival, een congres annex expositie op het gebied van duurzame technologie in de breedste zin van het woord. Met naar schatting 50.000 bezoekers en op vrijdag en zaterdag een uitverkocht huis was de Formule E-ronde in Berlijn een groot succes. AUTOSPORT.NL was ter plekke.

Tekst: Sandra Michiels (Twitter: @GirlTalksRacing) en René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Sandra en Harrie Michiels, Rebocar/René de Boer

IMG 8746

Anders dan in de meeste andere steden waar de Formule E te gast is, wordt er in Berlijn niet in het stadscentrum gereden. Een race rondom de Brandenburger Tor zou natuurlijk ook wel wat hebben...

0

De locatie voor de race was echter 'Flughafen Tempelhof', waarvoor ook op de trottoirs in de stad reclame werd gemaakt.


1

Het vliegveld wordt al enkele jaren niet meer gebruikt voor het (inter)nationale luchtverkeer, maar mede door de karakteristieke architectuur en de beroemde letters op het dak is Flughafen Tempelhof nog steeds één van de meest iconische gebouwen van Berlijn.

2

Bezoekers kwamen binnen via de voormalige vertrekhal, waar hen meteen al een eerste tentoonstelling te wachten stond van milieubewuste voertuigen.

3

Zo werden er enkele eScooters getoond.

4

Maar de Formule E Gen2-auto stond er uiteraard ook, evenals de elektrische safety car van de serie.

5

Buiten op het vliegveld toonde Audi meerdere e-tron-modellen; eentje voor volwassenen...

6

...en meerdere voor kinderen.

IMG 8853

De Audi PB18 e-tron, die vorig jaar in Pebble Beach zijn première beleefde, was nog niet vaak in Europa in het openbaar te zien, maar trok nu in Berlijn ook volop de aandacht.

IMG 8846

Vlaggen en caps gingen ondertussen grif van de hand.

IMG 8855

Kinderen - waarvan er opmerkelijk veel waren - konden zich naar hartelust uitleven bij de vele activiteiten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet