Formula Regional European

Formula Renault Eurocup: Succes voor MP Motorsport. Victor Martins en Alexander Smolyar winnen in Monaco

winnaar-martins


Succes voor het Nederlandse team van MP Motorsport in de straten van Monte Carlo. Na zijn overwinning in de eerste race en de tweede positie in de tweede wedstrijd steeg Victor Martins naar de koppositie in de titelstrijd. De verschillen met zijn achtervolgers zijn echter klein. De Renault Sport Academy rijder heeft met 89 punten slechts 3 punten voorsprong op de Rus Alexander Smolyar, die de tweede race op zijn naam wist te schrijven. Oscar Piastri kwam als koploper naar Monaco toe, maar zakte naar een derde plaats terug met een achterstand van 5 punten op de Fransman. Al volgende week zijn de volgende twee races van de Formula Renault Eurocup op het Zuid Franse circuit van Paul Ricard.


Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: PR


start-renault-monaco-r1Race 1: Succes voor MP Motorsport en Victor Martins

Feest bij MP Motorsport in Monaco. Na de winst van Alex Peroni vorig jaar in de straten van Monte Carlo was het nu de beurt voor Victor Martins. Gestart vanaf de poleposition reed de fransman naar zijn eerste winst in dit seizoen van de Formula Renault Eurocup.


actie-winnaar


De rijder van de Renault Sport Academy ontving de grootste bokaal uit handen van Renault Sport Racing president Jérôme Stoll en werd verder vergezeld door SMP Racing protégé Alexander Smolyar (R-ace GP) en rookie Caio Collet (R-ace GP).

Uitslag Race 1  

smolyar

Race 2: Alexander Smolyar wint tweede race op Monaco

Alexander Smolyar (R-ace GP) behaalde zijn mooiste overwinning in zijn nog jonge carrière door de tweede wedstrijd van de Formula Renault Eurocup te winnen in het voorprogramma van de F1 Monaco Grand Prix. De SMP Racing protégé werd gevolgd door de Renault Sport Academy rijder en winnaar van de eerste race Victor Martins (MP Motorsport) en als derde werd de rookie João Vieira (JD Motorsport) afgevlagd.

  podium2

Uitslag Race 2

STAND
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet