TCR Series

TCR Europe: Josh Files en Julien Briché winnen op de Hockenheimring

2019 EUR Hockenheim Race 1 start 2

Race 1: Josh Files pakt overtuigende zege

Voor tweevoudig ADAC TCR kampioen Josh Files kende Hockenheim geen geheimen. De van poleposition gestarte Brit liet zich, ook na een safety car periode, niet meer verrassen en won met zijn Target Competition Hyundai i30 N de wedstrijd. Achter hem streden Luca Engstler, Maxime Potty en Julien Briché voor de andere podiumplaatsen en in deze volgorde werden zij ook afgevlagd.


2019 EUR Hockenheim Race 1 27 John Filippi-62 Dusan Borkovic 33


Op korte afstand werd Andreas Bäckman vijfde gevolgd door Santiago Urrutia, die zich nog wist te herstellen na een slechte start. Aurélien Comte en Gilles Magnus werden als zevende en achtste afgevlagd. Onze zuiderbuur kwam als kampioenschapleider naar Hockenheim , maar na een matige start verloor de rijder nog meer plaatsen en eindigde op een positie waar hij beter had verwacht. De Clairet broers maakten de top tien compleet met Teddy voor Jimmy. Tom Coronel sneed vanaf een 21ste startplaats door het veld en ging het duel aan met de beide broers. Maar Coronel moest ook in zijn eigen spiegels blijven kijken omdat Nelson Panciatici hem het raceleven erg zuur maakte en hem verschillende keren aantikte. Uiteindelijk werd Coronel toch nog elfde, in een zware race waarbij in het middenveld de nodige incidenten plaats vonden. Mato Homola, de winnaar van de eerste race op de Hungaroring, ging na contact de grindbak in van de Sachscurve en zorgde voor de safety car onderbreking. Dušan Borković reed zijn zwaar beschadigde wagen nog naar een 14de plaats na verschillende aanvaringen met zijn collega's. Ook Daniel Lloyd, Stian Paulsen en Gianni Morbidelli moesten met schade de strijd staken.

  2019 EUR Hockenheim Race 1 podium 1

Uitslag race 1:

1. Josh Files (Target Competition, Hyundai i30 N), 12 ronden
2. Luca Engstler (M1RA Motorsport, Hyundai i30 N), +2.307
3. Maxime Potty (Team WRT, Volkswagen Golf GTI), +2.791
4. Julien Briché (JSB Compétition, Peugeot 308), +3.691
5. Andreas Bäckman (Target Competition, Hyundai i30 N), +4.309

Volledige uitslag Race 1
2019 EUR Hockenheim Race 2 24 Julien Briche 074

Race 2: Peugeot 1-2 met Briché en Comte

Julien Briché flikt het weer opnieuw.Net als in de TCR Europe openingsweekend op de Hungaroring reed de ervaren Fransman naar de winst in de tweede race. Hij maakte optimaal gebruik van zijn poleposition, had een wereldstart en liet iedereen staan. Een onbedreigde start-finish overwinning met achter hem zijn landgenoot Aurélien Comte, die het succes voor de Peugeot 308 wagens nog groter maakte. De pas 21-jarige Zweedse Jessica Bäckman zorgde voor het eerst dat een dame in de TCR Europe Series het podium behaalde. Zij werd ook de beste van de grote groep Hyundai's, inclusief haar broer Andreas, die als vierde werd geklasseerd.


2019 EUR Hockenheim Race 2 88 Maxime Potty 1


Achter het leidende viertal was er weer van alles te beleven. Veel contact en inhaalmanoeuvres. Santiago Urrutia was erin geslaagd om de vijfde plaats te pakken ten koste van Maxime Potty, terwijl daarachter de strijd losbarste om de zevende, achtste, negende en tiende plaats met Luca Engstler, Josh Files, Gilles Magnus en Tom Coronel, die ook in deze volgorde werden afgevlagd. Slachtoffers van de harde strijd op de baan werden Mat'o Homola, Dušan Borković, Stian Paulsen en Natan Bihel. Josh Files behield de leiding in het klassement, maar zag Briché stijgen naar de tweede positie , met slechts vijf punten achterstand. Magnus zakte naar een derde plaats met een verschil van 23 punten. De TCR Europe Series krijgt over een tweetal weken een vervolg op Spa-Francorchamps voor de vijfde en zesde ronde.

  2019 EUR Hockenheim Race 2 podium

Uitslag race 2:

1. Julien Briché (JSB Compétition, Peugeot 308), 13 ronden
2. Aurélien Comte (DG Sport Compétition, Peugeot 308),+ 1.302
3. Jessica Bäckman (Target Competition, Hyundai i30 N),+ 2.235
4. Andreas Bäckman (Target Competition, Hyundai i30 N), +2.666
5. Santiago Urrutia (Team WRT, Audi RS 3 LMS), +3.951

Volledige uitslag Race 2

Stand:
1. Files 112; 2. Briché 107; 3. Magnus 89; 4. Comte 71; 5. A. Bäckman 70

  2019 EUR Hockenheim Race 2 mini parc ferme
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet