24H Series

24H Series: Bohemia Energy racing with Scuderia Praha blijft ongeslagen bij Hankook 12H Brno

Overall winner GT Scuderia Praha 800px

De Bohemia Energy racing with Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiří Písařík / Josef Kral / Matteo Malucelli) blijft met zijn derde opeenvolgende overwinning bij het evenement ongeslagen bij de Hankook 12H Brno. Na 321 ronden op het 5,403 kilometer lange Automotodrom Brno kwam Matteo Malucelli als winnaar over de eindstreep en completeerde daarmee niet alleen de hattrick van het team bij het evenement, maar ook de derde opeenvolgende zege in het European Championship 2019 na eerdere successen in Mugello en Spa-Francorchamps.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Impression Hankook 12H BRNO 800px


Ondanks een dominant optreden in het eerste deel van de race op vrijdagmiddag had de Ferrari te maken met slechtere wegligging in de koelere temperaturen na de hervatting van de wedstrijd op zaterdagochtend. Daarop kon de Herberth Motorsport-Porsche 991 GT3 R (#91, Daniel Allemann / Ralf Bohn / Robert Renauer) de leiding overnemen. Naarmate de omstandigheden beter werden, kon de Ferrari het gat weer verkleinen, ook na een kortstondige regenbui. Een langzame pitstop voor de Herberth-Porsche net voor aanvang van het laatste uur van de race bracht de Ferrari terug aan de leiding.

  Finish overall GT Hankook 12H BRNO 800px

De derde overwinning voor eigen publiek was voor Jiří Písařík zichtbaar een emotionele aangelegenheid. "Je kunt je niet voorstellen hoe nerveus ik vanmorgen en gisteren was", zei de Tsjechische rijder tegen Joe Bradley van Radiolemans.com. "Normaal gesproken zijn er niet zoveel mensen als we ergens racen. Maar bij de thuisrace ken je iedereen en dat maakt de overwinning zo bijzonder."Bohemia Energy racing with Scuderia Praha heeft nu een voorsprong van twee punten als leider in de GT-tussenstand van het European Championship.

Ondanks dat het team naast de algehele overwinning greep, won Herberth Motorsport in ieder geval voor de tweede keer op rij de klasse A6-Am in de 24H Series. Drie ronden daarachter behaalde de CP Racing-Mercedes-AMG GT3 (#85, Charles Putman / Charles Espenlaub / Joe Foster) de eerste algemene podiumplaats van het seizoen in de 24H SERIES. Eigenlijk leek de Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#88, Jürgen Häring / Taki Konstantinou / Tim Müller / Markus Winkelhock) vrijwel zeker van deze klassering, maar door problemen met de stuurinrichting viel het winnende team van de Hankook 24H DUBAI 20 minuten voor het einde van de race uit.

Een sterke comeback van de OLIMP Racing-Audi R8 LMS Evo 2019 (#8, Marcin Jedlinski / Mateusz Lisowski / Karol Basz) werd beloond met de vierde plaats algemeen en de tweede positie in A6-Pro, terwijl de MDC-Sports-Mercedes-AMG GT3 (#4, Manuel Zumstein / Adrian Zumstein / Philipp Zumstein) niet alleen de top vijf algemeen, maar ook het podium in A6 completeerde.

De RTR Projects-KTM X-BOW GT4 (#224, Tomas Enge / Sergej Pavlovec / Jan Krabec / Eike Angermayr) sloot een sterk optreden in Brno af met de indrukwekkende negende plaats algemeen en de overwinning in de GT4-klasse. Het regerend 24H TCE SERIES-kampioensteam Hofor Racing by Bonk Motorsport behaalde de tweede podiumplaats van het jaar met de BMW M4 GT4 (#50, Martin Kroll / Thomas Jäger / Michael Fischer / Gustav Engljaehringer / Michael Bonk). Een andere titelverdediger, 24H GT SERIES European Champion PROsport Performance (#1, Rodrigue Gillion / Nico Verdonck / Akhil Rabindra), completeerde het GT4-podium met de nieuwe Aston Martin Vantage AMR GT4 en voert het European Championship in de GT4-klasse aan.

De Speed Lover Porsche 991-II Cup (#978, Dominique Bastien / Sven Van Laere) behaalde dankzij een spectaculaire manoeuvre in de slotfase de winst in de 991-klasse, voor DUWO Racing (#909, Andrey Mukovoz / Sergey Peregudov / Stanislav Sidoruk), dat als tweede in de klasse de eerste van de beide Porsche Lorient Racing-Porsche 991-II Cups (#911, Jean-François Demorge / Gilles Blasco / Lionel Amrouche / Frédéric Ancel) voor wist te blijven. Het laatstgenoemde team nam wel de leiding in de tussenstand van het European Championship in de 991-klasse over.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet