NASCAR

NASCAR: Tyler Reddick wint Xfinity Charlotte

Na drie weken pauze kwam de Xfinity-series aan de vooravond van de Coca Cola 600 op Charlotte weer in actie. De wedstrijd leverde een overwinning op voor regerend kampioen Tyler Reddick in een RCR Chevrolet. Achter de 23 jarige Reddick volgden Justin Allgaier en Jeffrey Earnhardt.

2019 Reddick 2
Tyler Reddick rijdt op kop in Charlotte.


Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Tyler Reddick wint Xfinity Charlotte
Regerend kampioen Reddick nam 15 ronden voor het einde definitief de leiding in de wedstrijd op Charlotte. In de 200 ronden tellende wedstrijd reed de 23-jarige rijder ruim 110 ronden aan de leiding en had bij de finish een voorsprong van meer dan 2 seconden op Justin Allgaier en Jeffrey Earnhardt. Voor Reddick betekende het bovendien zijn achtste achtereenvolgende top 4 resultaat.

Teameigenaar Richard Childress: "Hij heeft talent en gaat in de Cup en superstar worden en wij willen dat hij dit voor RCR gaat doen. In de 72e ronde kwam Reddick voor het eerst aan de leiding en won het tweede wedstrijdsegment. Tijdens één neutralisatieperiode gokte hij met zijn banden en viel even iets wat terug voordat hij John Hunter Nemecheck wist te passeren en de kop weer terugveroverde.
Bij een herstart met nog 23 ronden te gaan viel Reddick andermaal achter Cole Custer terug maar profiteerde na een laatste neutralisatie voor spin van Josh Williams. Toen wist de RCR coureur direct afstand te nemen.

De kop van de wedstrijd wisselde maar liefst vijftien maal en behalve Reddick reden nog eens zes andere rijders minstens één ronde aan de leiding waaronder Gregson, Jones, John Hunter Nemecheck, de SHR teamgenoten Chase Briscoe en Cole Custer. JGR-coureur Christopher Bell die vanaf pole startte reed 91 ronden aan de leiding en won het eerste wedstrijdsegment. Later werd Bell door een klapband uitgeschakeld.

Hoge temperaturen zorgden ervoor dat twee rijders medische zorg nodig hadden. Jeffrey Earnhardt leed na afloop aan uitdrogingsverschijnselen en Austin Dillon gaf na 160 ronden om deze redenen definitief op. Beide rijders waren na behandeling OK. Noah Gragson die als vierde eindigde had aanvankelijk twijfels over zijn conditie. "Nu niet meer" verklaarde hij na de wedstrijd.

2019 Reddick 1 Tweede seizoensoverwinning voor Reddick in Charlotte. Bij RCR heeft men hoge verwachtingen van de 23-jarige coureur.

Uitslag
1. Tyler Reddick Chevrolet 200 ronden
2. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
3. Jeffrey Earnhardt Toyota 200 ronden
4. Noah Gragson Chevrolet 200 ronden
5. Justin Haley Chevrolet 200 ronden
6. Michael Annett Chevrolet 200 ronden
7. Jeb Burton Chevrolet 200 ronden
8. Ryan Sieg Chevrolet 200 ronden
9. Austin Cindric Ford 200 ronden
10. Brandon Jones Toyota 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet