24H Series

24H Series: Car Collection Motorsport behaalt bij Hankook 12H BRNO eerste pole position van het jaar

1 GT Car Collection Motorsport 800pix

De Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#88, Jürgen Häring / Taki Konstantinou / Tim Müller / Markus Winkelhock) heeft bij de Hankook 12H BRNO zijn eerste pole-position van het seizoen behaald. Markus Winkelhock reed op het 5,403 kilometer lange Automotodrom Brno met 2:01,499 minuten de snelste tijd, waarmee het Duitse team voor de tweede keer dit jaar in de 24H SERIES powered by Hankook vanaf de eerste rij start.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

De winnaars van de Hankook 24H DUBAI van dit jaar gaven toe dat de gladde toestand van de baan gedurende de twaalf-uursrace voor iedereen lastig zou kunnen zijn.

"Ik ben blij dat we met deze auto en met dit team op pole-position staan, maar ik moet zeggen dat het verre van gemakkelijk was", zei Markus Winkelhock tegen Joe Bradley van Radiolemans.com. "Ik kreeg niet al mijn sectoren bij elkaar tot een goede ronde en er is niet erg veel grip, dus de achterkant van de auto glijdt erg. In een stint van een uur moet je echt de banden goed indelen. Dat wordt lastig, maar goed, dat probleem is voor iedereen hetzelfde."

In de slotfase kwam de OLIMP Racing-Audi R8 LMS Evo 2019 (#8, Marcin Jedlinski / Mateusz Lisowski / Karol Basz) tot op 0,160 seconden van de pole-sitter en veroverde daarmee niet alleen een plek op de eerste startrij, maar ook de pole-position in de klasse A6-Pro. Met dit resultaat heeft Audi ook de volledige eerste startrij voor de Hankook 12H BRNO van dit jaar in handen.

Met het slotoffensief verdrong OLIMP Racing de Bohemia Energy racing with Scuderia Praha-Ferrari 488 GT3 (#11, Jiří Písařík / Josef Kral / Matteo Malucelli) naar de derde startplaats. Het Tsjechische team won in 2015 en 2016 de eerste beide edities van de race in Brno en heeft dit jaar in de 24H SERIES al twee overwinningen in handen. Het team heeft in de tussenstand van het GT European Championship drie punten voorsprong op de HerberthMotorsport Porsche 991 GT3 R. Deze auto (#91, Daniel Allemann / Ralf Bohn / Robert Renauer) start vanaf de zesde plaats.

De tweede Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#34, Johannes Dr. Kirchhoff / Max Edelhoff / Gustav Edelhoff) vertrekt vanaf de vierde plaats op de grid en completeert daarmee de volledige bezetting van de eerste twee plaatsen in de klasse A6-Am voor het Duitse team. De Wochenspiegel Team Monschau-Ferrari 488 GT3 meanwhile (#22, Georg Weiss / Leonard Weiss / Hendrik Still / Jochen Krumbach / Oliver Kainz) completeert als vijfde algemeen de top drie in de klasse A6-Am.

De Porsche Lorient Racing-Porsche 991-II Cup (#912, Philippe Polette / Frederic Lelievre / Pascal Gibon / Mathieu Pontais) start vanaf de pole-position in de 991-klasse, direct voor de zusterauto (#911, Jean-François Demorge / Gilles Blasco / Lionel Amrouche / Frédéric Ancel). Beide crews liggen in de teaminterne strijd in het European Championship van de 991-klasse slechts één punt uit ekaar. De DUWO Racing-Porsche 991-II Cup (#909, Andrey Mukovoz / Sergey Peregudov / Stanislav Sidoruk) start als derde in de klasse.
 
1 GT4 RTR Projects 800pix

In GT4 is de volledige eerste rij voor RTR Projects met de auto onder startnummer #224 KTM X-BOW GT4 (Tomas Enge / Sergej Pavlovec / Jan Krabec / Eike Angermayr) iets meer dan een tiende van een seconde voor de zuserauto met het nummer 226 (Tomas Miniberger / Tomas Kwolek / Karel Bednar / Milan Kodidek / Gabriela Jílkova). Daarachter start de Aston Martin Vantage AMR GT4 van het regerend 24H GT SERIES-kampioensteam, PROsport Performance (#1, Rodrigue Gillion / Nico Verdonck / Akhil Rabindra).
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet