ACNN

ACNN: De zonen geven het goede voorbeeld aan de vadersAfgelopen zondag 19 mei werd op het TT circuit van Assen de derde clubrace van de ACNN verreden. Zoals gebruikelijk bij deze evenementen heerste er in de pitsboxen een gezellige familiaire sfeer. Zo was het op de baan niet anders. Er zijn veel vaders die het race virus op hun kinderen hebben overgebracht.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

In de PTC cup werd het podium twee keer gevuld met de zonen van hun, nu vaak nog snellere vaders. Het was Noah Hermans, die tot twee keer toe als eerste werd afgevlagd en zijn koppositie in de tussenstand van de PTC wist te verstevigen.


Jasper-Stiksma-bert-van-dalen Jasper Stiksma in actie

Jasper Stiksma mocht voor het eerst in zijn prille carrière het podium bestijgen met twee knappe tweede plaatsen. Hetzelfde gold voor Fabian Schoonhoven, die in de tweede race zijn eerste derde plek behaalde en onder luid applaus de bokaal uit handen van zijn vader in ontvangst mocht nemen. Hetzelfde verhaal na de eerste race waarbij de als derde geëindigde Rens Miedema het "zoon & vader" succes op het podium compleet maakte.


Jasper-stiksma-noah-hermans-fabian-schoonhoven-daphne-blaak-henk-hali
Jasper Stiksma, Noah Hermans, Fabian Schoonhoven en Daphne Blaak (Ladies cup)

mark-wieringa-henk-hali
Mark Wieringa in actie

In de Zilhouette cup was het Mark Wieringa die de overwinning in beide races voor zich opeiste. De leider is de tussenstand van deze klasse Bernard Blaak reed twee strategische races om zijn opgebouwde erestraffen met secondes af te bouwen, met het doel om bij de volgende race op het legendarische circuit van Spa-Franchorchamp, op 21,22 en 23 juni, te kunnen schitteren.

  Robert-Ackermann-Bert-van-Dalen
Robert Ackermann in actie

In de BMW Continent cup werd het de grote comeback van Robert Ackermann, die de vorige race op Circuit Zandvoort de strijd moest staken met een beschadigde auto. Na een ijzersterk optreden, in het sterke veld van deze cup, pakte deze jonge coureur in de eerste race een tweede plaats om vervolgens de tweede race op zijn naam te schrijven.
Patrick-kroeze-Bert-van-dalen
Patrick Kroeze op weg naar zijn eerste overwinning

De eerste plaats in de eerste race van deze spectaculaire cup, werd een prooi voor Patrick Kroeze en Matthieu Kruger. Het was voor Patrick de eerste keer in zijn carrière dat hij plaats mocht nemen op de hoogste trede van het podium.
Op 21,22 en 23 Juni rijden de Zilhouette, BMW Continent cup, DTC cup en met als gast klasse de Porsches van de PCR hun race op het circuit Spa-Franchorchamps.

Voor alle informatie over de ACNN zie www.acnn.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet