DTM

DTM: Groeten uit Zolder

IMG 8603 3
Een vriendelijke begroeting bij aankomst zette al gelijk de toon voor een geslaagd weekeinde

Afgelopen weekeinde keerde de DTM na een afwezigheid van 17 jaar terug naar Circuit Zolder in Belgisch Limburg. Het enthousiasme bij de lokale organisatie was recht evenredig met de hooggespannen verwachtingen, want met de terugkeer van de DTM ging een lang gekoesterde wens van de voortvarende circuitdirectie in vervulling. Weliswaar had iemand zich enkele weken geleden laten ontvallen dat er "misschien wel 70.000 bezoekers" zouden komen, maar die aantallen haalt de DTM behalve op de Norisring en bij de finale in Hockenheim ook in Duitsland bijna nergens meer. Het belangrijkste is, dat alle betrokkenen, zowel bij de DTM als aan Belgische zijde, tevreden waren, zodat er vrijwel zeker van mag worden uitgegaan dat er aan dit evenement een vervolg gegeven wordt. Met de overwinning voor Beitske Visser in de W-Series en het succes van Max van Splunteren in de Porsche Carrera Cup Benelux was er bovendien mooi Nederlands succes. AUTOSPORT.NL was erbij en maakte de volgende impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat, Rebocar/René de Boer

IMG 1777

Voor circuitdirecteur Sven Prybilla (r.) en burgemeester Mario Brooimans van de gemeente Heusden-Zolder was de komst van de DTM belangrijk nieuws. Ook de economische waarde moet niet worden onderschat. "In heel Belgisch Limburg is dit weekeinde geen kamer meer te krijgen", wist Brooimans.

IMG 8517

Op donderdagmiddag was er onder het motto 'achter de schermen bij de DTM' een rondleiding voor lokale bewoners georganiseerd, waar deze mensen tekst en uitleg kregen over wat er logistiek allemaal bij een evenement van de ordegrootte van de DTM komt kijken, en dat is duidelijk meer dan menigeen had verwacht. De belangstelling was groot, met zo'n 200 deelnemers.

IMG 8523

Allemaal even op de foto bij de letters DTM in de paddock. Voor de bewoners was er ook een speciale tribune opgesteld, waarvoor de beschikbare gratis kaarten binnen korte tijd weg waren.

IMG 8524

Begroeting namens de DTM-organisatie ITR door CFO Tobias Schittenhelm (geheel links) en CEO Achim Kostron (2e van links), geheel rechts directeur Sven Prybilla van Circuit Zolder en burgemeester Mario Borremans van Heusden-Zolder.

IMG 8552

Ook op de bekende toren in de paddock (die de wat ouder gedienden nog als 'Carglass-toren' kennen) was DTM-reclame te vinden.

IMG 8595

Evenals op verschillende locaties in het dorp. Maar die kreet 'The boys are back in town' kennen we eigenlijk van een ander circuit, iets noordelijker in de Benelux, waarvan de naam ook met een z begint...

IMG 8539 2

Motorstilte, een bekend en zwaarwegend fenomeen in Zolder.

IMG 8541

De DTM-commentatoren van SAT1 onder leiding van Eddy Mielke (r.) reden niettemin een rondje op hun KTM's.

IMG 8548 3

Robin Frijns en de Audi-technici verkenden de baan te voet, danwel per mountainbike.

IMG 8605 2

De nabijgelegen stad Hasselt heeft voor fijnproevers heel wat te bieden. Het DTM-persteam vond op advies van persverantwoordelijke Guy Geurts van Circuit Zolder de weg naar restaurant 'Fontanella'. In Zandvoort heb je een pizzeria van die naam, bij de Belgische variant was de keuken wat verfijnder en van uitzonderlijke kwaliteit. Ook René Rast, die op zondag de DTM-race zou winnen, genoot er.

IMG 8606 2

Tagliata met rucola en parmezaanse kaas, een waar genot!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet