24H Series

24H Series: European Championship keert terug naar Brno voor Hankook 12H Brno (24-25 mei)

Start 24H BRNO 2016 800pix

Op veler verzoek van rijders en teams keert het Automotodrom Brno in Tsjechië terug op de kalender van het 24H Series European Championship. De uitdagende baan is de locatie voor de derde ronde van het Europese seizoen, de Hankook 12H Brno (24-25 mei 2019), waarbij de 24H GT Series en de 24H TCE Series. In de beste traditie van races die worden georganiseerd door het Nederlandse bureau Creventic kennen de GT- en toerwagendivisie elk een aparte startgroep en ook een eigen prijsuitreiking. De race is opgedeeld in twee segmenten met de eerste drie uur op vrijdag en de resterende tijd op zaterdag.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR


Impression finish 2016 800pix


In 2015 en 2016 was er al een wedstrijd voor de 24H Series powered by Hankook in Brno, een circuit met volop hoogteverschil en een locatie met een rijke historie in de autosport. Op de Masaryk Ring, een stratencircuit met een lengte van 29 kilometer vlakbij Brno, vonden in de jaren dertig immers al races plaats. Het huidige 5,4 kilometer lange circuit, een permanente accommodatie, werd in 1986 geopend. "De evenementen die we in het verleden in Brno hadden waren een groot succes en we zijn zeer verheugd dat we er nu terugkeren", zegt Helen Roukens namens Creventic.

Impression 800pix

Het Tsjechische team Scuderia Praha won de meest recente race van de 24H SERIES in Brno en gaat voor eigen publiek uiteraard op jacht naar meer succes. In zijn huidige vorm onder de naam Bohemia Energy Racing with Scuderia Praha behaalde het team overwinningen in de eerste twee wedstrijden van het European Championship 2019 op Mugello en Spa-Francorchamps en zou er met nog een zege in Brno met de Ferrari zelfs een drievoudig succes van kunnen maken. Daartoe moet het echter de traditioneel sterke concurrentie in de klasse A6 van nog acht andere teams met Audi, Ferrari, Mercedes-AMG en Porsche achter zich houden. In de 991-klasse rijden vier auto's, terwijl voor de GT4-klasse zes auto's zijn ingeschreven, waaronder twee KTM X-Bows van het Tsjechische team RTR Projects, nog een team dat voor eigen publiek op jacht gaat naar succes.

Met acht ingeschreven auto's voert de TCR-klasse de TCE-divisie in het veld aan. Hier zijn Audi, Cupra, SEAT en Volkswagen via klantenteams vertegenwoordigd. Met het Zwitserse Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing en het Nederlandse Red Camel-Jordans.nl komen de twee TCE-divisiewinnaars van de races op Mugello en Spa-Francorchamps ook in Brno weer in actie. Twee BMW's komen aan de start in de klasse SP3, terwijl drie inschrijvingen, twee BMW's en een Honda, in de A3-klasse het toerwagensegment completeren.

Impression track 2 800pix


Op donderdag 23 mei hebben teams twee optionele privétests van elk drie uur om zich op het evenement voor te bereiden. De officiële activiteiten beginnen op vrijdag 24 mei met de vrije training van 9.00-10.30 uur en de kwalificatie voor de TCE-divisie van 11.30-12.15 uur, gevolgd door de GT-kwalificatie van 12.30-13.15 uur. De eerste drie uren van de race worden van 16.00-19.00 uur verreden, waarna een interventie met parc fermé-regeling van kracht is. De rest van de race vindt op zaterdag 25 mei van 10.00-19.00 uur plaats.

Impression 2 800pix

Een live-stream in HD-kwaliteit met commentaar van het team van Radio Show Limited, bekend van IMSA Radio en Radio Le Mans, is beschikbaar op de website en het Youtube-kanaal van de serie en op Motortrend on Demand. Er zijn ook regelmatige updates op Twitter, Facebook en Instagram (24H Series). Hankook is de officiële titelsponsor en de exclusieve bandenleverancier van het evenement, Panta is de officiële brandstofleverancier. DRD international voor pitbox-inrichting en wanden en Speedcom voor radio-apparatuur en ondersteuning zijn met verkoop- en servicestands aanwezig in de paddock van Brno. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com

TIJDSCHEMA

DEELNEMERSLIJST


190517 Poster-12H-BRNO-2019

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet