TCR Series

TCR: Antti Buri wint thriller in Most. Halder wint Race 1

De TCR Germany zorgde in Most voor spektakel. De Fin Antti Buri en de 17-jarige Brit Bradley Burns vochten een sensationeel duel uit dat pas in de allerlaatste ronde werd beslist. Mike Halder won R1 op zaterdag en leidt het kampioenschap.

2019 Buri
Prachtige overwinning van de Fin Antti Buri in Race 2 ofwel de vierde seizoenswedstrijd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Antti Buri wint thriller in Most. Halder wint Race 1
Vanaf een vierde startplek wist de Fin Antti Buri op de allerlaatste meters de zege in Most naar zich toe te trekken. Daarmee wist hij evenals Mike Halder zijn tweede seizoenszege te boeken. Dominik Fugel eindigde als derde. De Honda Civic TCR rijder had deze in de wedstrijd op zaterdag nog prijs moeten geven.

Buri lachend na afloop: "De start heb ik een beetje verslapen" In de wedstrijd wachtte hij geduldig af en ging met beheerste manoeuvres aan zowel Burns als Fugel voorbij. Hij deed dit tweemaal op dezelfde wijze. Bij het uit accelereren van de chicane wist hij zich beter te positioneren en ging met meer snelheid voorbij. Buri: " In de snelle bochten hebben we wat tijd verloren. Dit was mijn enige optie."
De start verliep zonder problemen. Burns wist zijn uitgangspositie goed te verdedigen terwijl Fugel al in de eerste ronde drie plekken goed wist te maken. Buri kwam in de eerste ronde als derde door terwijl Buri al druk op Fugel begon uit te oefenen. In de 12e ronde maakte Fugel in het duel met Buri een kostbare fout toen hij zich in de eerste bocht verremde en de Fin bij het uit accelereren hem direct voorbij stak.

In de laatste ronde was er voldoende spektakel. Burns probeerde zich met man en macht tegen Buri te verdedigen maar die wist van een betere lijn optimaal gebruik te maken waarbij beide auto's elkaar nog licht contact maakten.

Bradley Burns: "Over de wedstrijd ben ik tevreden. We beschikten over een goede set-up en aan het einde werd ik door Antti uitgeremd. Ik ben niet teleurgesteld. Ons doel dit jaar is om de Honda Junior Challenge te winnen. Daarvoor hebben wij belangrijke punten gehaald nadat het zaterdag niet zo goed verliep.

2019 Burns Van de pas 17-jarige Brit Burns gaan we nog veel horen.

Mike Halder wint R1
Met een bliksemstart wist Mike Halder de eerste wedstrijd op zaterdag in Most p[ zijn naam te schrijven. Max Hesse eindigde met de Hyundai Team Engstler Hyundai i30N TCR als tweede. Regerend kampioen Harald Prozyck wist in de laatste ronde Dominik Fugel te verschalken.

Mike Halder: "Zo mag het van mij verder doorgaan. Na de kwalificatie beschikte ik over een goede uitgangspositie en ik had een fantastische start. Daarna had ik een fantastische start waarbij ik het veld onder controle wist te behouden. Maar het was allesbehalve een plezierritje."Halder had een perfecte start en wist nog voor de eerste bocht regerend kampioen Harald Prozyck te passeren. Chaos in de chicane waarvan de Zweeds gastrijdster Jessica Bäckman(Team Engstler Hyundai i30N TCR) het slachtoffer werd en een safetycar interventie noodzakelijk was.Aan de kop van het veld gebeurde weinig meer. In de allerlaatste ronde profiteerde Prozyck nog van een "off" van Dominik Fugel en pakte de laatste podiumplek. In de Honda Junior Challenge ging de overwinning naar de Maleisiër Mitchell Cheah.


2019 Sandberg
Maurits Sandberg met zijn VW Golf GTI TCR in gevecht met de Zweeds Jessica Bäckmann

Uitslag Race 3
1. Mike Halder Profi-Car Team Honda ADAC Sachsen 33:06.863
2. Max Hesse Hyundai Team Engstler + 1.260
3. Harald Proczyk HP Racing International + 2.384
4 . Dominik Fugel Profi-Car Team Honda ADAC Sachsen + 3.168
5 . Antti Buri LMS Racing + 4.029
6 . Theo Coicaud Hyundai Team Engstler + 9.535
7. Lukas Niedertscheider HP Racing International + 15.494
8 . Mitchell Cheah Min Jie VW Team Oettinger + 18.074
9. Michelle Halder Profi-Car Team Halder + 28.862
10.Maurits Sandberg VW Team Oettinger + 42.320

Race 4
1. Antti Buri LMS Racing 32:32.394
2 .Bradley Burns Team Pyro Motorsport + 0.718
3 . Dominik Fugel Profi-Car Team Honda ADAC Sachsen + 2.864
4 . Mike Halder Profi-Car Team Honda ADAC Sachsen + 3.240
5. Max Hesse Hyundai Team Engstler + 9.902
6 .Lukas Niedertscheider HP Racing International + 10.411
7. Theo Coicaud Hyundai Team Engstler + 18.308
8.Harald Proczyk »HP Racing International + 24.233
9. Julien Apothéloz TOPCAR Sport + 25.217
10 41 Steve Kirsch IMC Motorsport + 25.687
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet