NASCAR

NASCAR: Kyle Larson wint NASCAR All Star Race

Een duwtje van Kevin Harvick hielp Kyle Larson aan de overwinning in de NASCAR All Star Race. Het leverde Larson een miljoen dollar op. Tot nu toe behaalde Larson slechts drie Top 10 klasseringen in de Monster Energy Cup.

Larson

Tekst: Willem J. Staat
Foto: NASCAR

Kyle Larson wint NASCAR All Star Race
Een beslissend duwtje van Kevin Harvick, die de All Star Race reeds driemaal eerder op zijn naam schreef, hielp Kyle Larson aan zijn allereerste overwinning in dit evenement. Bij de laatste herstart met nog 12 ronden te gaan bevond Larson zich in zesde positie maar wist zich tussen Kyle Busch en Joey Logano door te worstelen. Harvick en Busch eindigden resp. als tweede en derde.

Hilariteit na de finishvlag toen Clint Bowyer naar de auto van Ryan Newman rende en na een paar incidentjes op de baan enkele flinke vuistslagen uitdeelde.

Ryan Newman: "Niet echt een vent om met iemand met een helm op te vechten. Hij moet zich schamen." Bowyer was zich overigens van geen kwaad bewust en wist niet waarom Newman hem raakte.

Sinds 2017 heeft Larson geen MEN's Cup races meer gewonnen. Hoewel deze overwinning geen punten voor het kampioenschap oplevert, betekent het weer meer zelfvertrouwen voor het team van Chip Ganassi. De vier wedstrijdsegmenten werden gewonnen door Kyle Busch, Kevin Harvick en Joey Logano. Larson won het laatste 15 ronden durende segment en daarmee een miljoen dollar rijker.

Uitslag
1. Kyle Larson, Chevrolet, 88 ronden
2. Kevin Harvick, Ford, 88 ronden
3. Kyle Busch, Toyota, 88 ronden
4. Joey Logano, Ford, 88 ronden
5. Bubba Wallace, Chevrolet, 88 ronden
6. Aric Almirola, Ford, 88 ronden
7. Austin Dillon, Chevrolet, 88 ronden
8. Alex Bowman, Chevrolet, 88 ronden
9. William Byron, Chevrolet, 88 ronden
10. Martin Truex Jr, Toyota, 88 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet