IndyCar

Indycar: Eerste startrij voor Ganassi Racing. Eerste Indycar pole voor Felix Rosenqvist

De Zweed Felix Rosenqvist behaalde voor de vijfde wedstrijd van de Indycar-series( de GP van Indianapolis welke op de roadcourse van de Speedway verreden wordt) zijn allereerste Indycar pole. Na de crash van Dario Franchitti in 2013 eiste Scott Dixon vrijwel alle poles voor het team van Chip Ganassi voor zich op. Met een tijd van 1.08.275 was Rosenqvist de snelste man op de roadcourse van de Indianapolis Motor Speedway. Dixon kwalificeerde zich overigens als tweede.


Felix Rosenqvist Allereerste pole voor Felix Rosenqvist in Indycar. 

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Eerste startrij voor Ganassi Racing. Eerste Indycar pole voor Felix Rosenqvist
Sterke dominantie van de Honda-aangedreven Dallara's in de Firestone Fast Six. De eerste vier startplekken worden door Dallara Honda's ingenomen. Jack Harvey( Mayer Shank Racing) en Colton Herta kwalificeerden zich resp. als derde en vierde. Ed Jones(Ed Carpenter Racing) en Will Power(Team Penske) waren met een vijfde en zesde startplek de enige Chevrolet-vertegenwoordigers in de Firestone Fast Six. Takuma Sato en Spencer Pigot kwalificeerden zich resp. als elfde en twaalfde en waren de langzaamste rijders die nog de stap naar de tweede kwalificatieronde wisten te maken.

Scott Dixon
Scott Dixon behaalde sinds 2013 alle poles voor het team van Chip Ganassi.

Zowel de leider in de tussenstand van het kampioenschap, Josef Newgarden, en Long Beach winnaar Alexander Rossi slaagden er niet in om naar Q2 te prolongeren. Voor de powerhouses van Andretti Autosport en Team Penske zat het tijdens de kwalificaties niet echt mee.

Wickens
Mooi om te zien. Het gaat steeds beter met Robert Wickens.

Marcus Ericsson kwalificeerde zich verrassend als negende en schijnt zich steeds meer in Indycar thuis te voelen. Voor de wedstrijd die a.s. zaterdag om 16.00u lokale tijd van start gaat, wordt overigens regen verwacht.

2019 Q GP Indianapolis

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 11 mei 2019 09:48

  Opvallend goede preststies van de rookies. Ericsson heb ik altijd gezien als een middle of the road talent, presteerde matig in de GP2 en F1. Zegt dat iets over het niveau van de Indycar of hebben we Ericsson schromelijk onderschat?

  • 0
  • 0
   
  Willem J. Staat 11 mei 2019 10:51

  @Ericsson is een verhaal apart. Penske. Ganassi en Andretti zitten niet op hem te wachten. Ga daar maar van uit. Het is zoals U aangeeft een midfield coureur. Een aantal mensen is gisteren vanwege de temperaturen goed met hun banden omgegaan.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet