Groeten uit ...

Sportscars: Groeten uit Spa-Francorchamps

WEC SPA 2019 Autosport BVDW-1
Wintersportoord in de Ardennen: Francorchamps.

Traditioneel is de Total 6 Hours of Spa de laatste FIA WEC-wedstrijd voor de 24 Uur van Le Mans. Afgelopen weekeinde waren de teams uit de klassen LMP1 en LMP2, GTE-Pro en GTE-Am weer in de Ardennen voor de wedstrijd op zaterdagmiddag en de vroege avond. Zoals al eerder gemeld was het weer het belangrijkste gespreksonderwerp, want sneeuw is zelfs voor de Ardennen toch niet datgene wat je begin mei verwacht. Goed dat sommigen de winterbanden nog onder de auto's hadden! "Slush level 2" via de monitoren van de wedstrijdleiding zagen we ook nog niet eerder tijdens een autorace (bij de Trophée Andros heb je zulke meldingen niet, daar hoort dat tot het standaardprogramma). Uiteraard bood het evenement weer genoeg materiaal voor een "Groeten uit" vanuit de Ardennen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Bob van der Wolf, Rebocar

IMG 7926

Voor uw redacteur was het weer een weekeinde met een dubbel programma, want naast de FIA WEC op Spa-Francorchamps was er ook de DTM op Hockenheim. De reis ging dus op donderdag eerst naar België, waar de locatie voor het afhalen van de benodigde accreditatie ditmaal in Stavelot gepland was. Waarschijnlijk al de 15e uiteenlopende locatie waar we in de loop der jaren passen voor Francorchamps haalden, maar ditmaal wel een hele fraaie, het bedrijfspand van de onderneming Spa Racing.

IMG 7927

Zoals de naam al aangeeft is hier van alles op racegebied te koop, zoals racekleding, stoelen en aanverwante zaken, maar ook een prima keuze aan modelauto's en boeken.

IMG 7928

En een indrukwekkende formuleauto, een Chevron B28 uit de Formule 5000, in de kleuren van het Belgische VDS-team in de showroom.

IMG 7930

Hoe vaak zijn we hier al niet onderdoor gereden? Altijd weer een genoegen!

IMG 7937

In de paddock troffen we Job van Uitert, die zijn WEC-debuut maakte, en Ho Pin Tung, die het klappen van de zweep in de serie al jarenlang kent.

IMG 7945

Omdat de meeste teamhospitalities op het circuit zich een niveau lager bevinden dan de pits en de trailers, moeten alle coureurs op een bepaald moment een keer de trappen af. Voor fans een ideale gelegenheid om handtekeningen te verzamelen en foto's te maken.

IMG 7949

Zoals hier Giancarlo Fisichella.

IMG 7947

En anders tref je rijders wel bij hun hospitality, zoals hier Stefan Mücke.

IMG 7932

De WEC neemt het E-sports-thema serieus.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet