NASCAR

NASCAR: Martin Truex Jr. wint uitgestelde wedstrijd op de Monster Mile

Twaalf jaar geleden won Martin Truex Jr. zijn allereerste Sprint Cup-wedstrijd op de Monster Mile in Dover. Vandaag herhaalde de geschiedenis zich. Voor de derde maal in zijn carriere won Truex Jr. een uitgestelde wedstrijd in Dover.


Martin Truex Jr
Tweede seizoensoverwinning voor Martin Truex Jr. in Dover.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR/Toyota Racing USA

2019 Truex winnaar Dover
De maandagen op Dover schijnen Martin Truex Jr. geluk te brengen.


Martin Truex Jr. wint uitgestelde wedstrijd op de Monster Mile
Twee jaar geleden won Truex Jr. voor de tweede maal in zijn carriere een uitgestelde wedstrijd in Dover. In de Gander RV 400 van vandaag moest Truex Jr. achteraan starten omdat zijn Toyota tweemaal achter elkaar niet door de technische controle heenkwam. In de 400 ronden tellende wedstrijd reed de JGR Toyota-rijder ruim 132 aan de leiding. Voor Truex Jr. betekende het tevens zijn tweede seizoensoverwinning. Eerder won hij in Richmond en eindigde tweemaal als tweede.

2019 Truex Busch
Martin Truex Jr. en Kyle Busch zorgden voor het nieuws op maandag.

Martin Truex Jr: " Alle stukjes van de puzzel passen bij elkaar. Wij beschikten het gehele jaar over snelheid. Wij hadden ook af en toe de nodige hiccups. Wij beginnen onze auto's niet alleen te sneller maken maar ook een klein beetje beter op de vrijdagen. Gedurende het weekend waren we een stapje voor en onze pitcrew deed fantastisch werk. Dit maakte het verschil." Voor Truex Jr. was het niet gemakkelijk om zich door het veld heen te werken. "Het was zwaar en deze auto was ongelofelijk. Bijzonder. Ik ben een gelukkige jongen." aldus Truex Jr.Hendrick Motorsports-coureur Alex Bowman kwam op negen seconden achterstand als tweede over de streep. En daarmee behaalde hij zijn tweede runner-up klassering na Talladega vorige week.

Alex Bowman Chevrolet Eindelijk een goed resultaat voor Alex Bowman en...

Alex Bowman: " Talladega is een Speedway en daar moet je geluk mee hebben. Maar hier op het meest harde race-circuit is het ongelofelijk om helemaal van achteren te komen. Wij gaan defintief de goede kant uit.We hadden zeker een kans. Meer kun je niet vragen of verwachten. We hadden zeker een miserable start van het seizoen. Tijdens het "off-weekend" hebben we goed gebruik gemaakt van de rust. Sindsdien zijn we sterker geworden."

Kyle Larson
Kyle Larson.

In drie van de vier vorige wedstrijden crashte Ganassi-coureur Kyle Larson driemaal en behaalde dit seizoen zijn allereerste top vijf resultaat. Kyle Larson: "Gedurende de gehele wedstrijd reden we in de Top 5. Het was goed om eindelijk eens een keer een cleane wedstrijd te rijden. Wij zijn nu 11/12 weken aan het seizoen bezig. Het is goed om er nu eindelijk eens eentje te hebben.

Joey Logano
Joey Logano won het eerste segment.

Polesitter Chase Elliott(Hendrick Motorsports) eindigde als vijfde. JGR-coureur Kyle Busch eindigde als tiende en evenaarde daarmee Morgan Shepherd op de eeuwige ranglijst met 11 top 10 resultaten in alle tot nu toe verreden 11 races. 53 ronden voor het einde pakte Truex Jr. definitief de leiding.

Het eerste segment leverde een overwinning voor Penske-coureur Joey Logano op. Polesitter Chase Elliott reed 107 ronden aan de leiding maar raakte deze in de pitlane kwijt toen Logano en William Byron voor twee banden opteerden. Het tweede segment werd door Martin Truex Jr. gewonnen. In de allerlaatste ronde van dit segment passeerde hij Alex Bowman.

2019 Wachten
Het was wachten tot maandag voordat er geracet kon worden.

Uitslag Gender RV400
1. Martin Truex Jr. Toyota 400 ronden
2. Alex Bowman Chevrolet 400 ronden
3. Kyle Larson Chevrolet 400 ronden
4. Kevin Harvick Chevrolet 400 ronden
5. Chase Elliott Chevrolet 400 ronden
6. Erik Jones Toyota 400 ronden
7. Joey Logano Ford 400 ronden
8. William Byron Chevrolet 400 ronden
9. Clint Bowyer Ford 400 ronden
10. Kyle Busch Toyota 400 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet