Porsche Cups

Porsche Cup: Larry ten Voorde Master of Hockenheim. Van Lagen tweede

De hooggespannen verwachtingen kwamen uit. In de eerste twee wedstrijden op Hockenheim heeft Larry ten Voorde(Overdrive Racing by Huber) zich duidelijk in zijn favorietenrol voor de titel ontpopt. De Nederlander won beide openingswedstrijden voor de Duitse Cup. Jaap van Lagen eindigde tweemaal als twee maar moest zijn tweede plek in R1 vanwege een diskwalificatie inleveren.


2019 Larry Race 1 Larry ten Voorde Master of Hockenheim en een klasse apart.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Larry ten Voorde Master of Hockenheim. Van Lagen tweede
De eerste wedstrijd op zaterdag werd gekenmerkt door twee safetycarfases en een snel opdrogende baan met een temperatuur van ongeveer 8 graden Celsius. De safetycarfases konden ten Voorde niet van de zege weerhouden. Tweemaal wist ten Voorde afstand van Jaap van Lagen te nemen en won met een voorsprong van ruim 1.8 secs. Van Lagen versloeg Porsche Junior Jaxon Evans, maar beiden werden evenals de Pool Igor Walilko gediskwalificeerd omdat hun auto's niet conform waren. De voorzijde van de bodem van alle drie gediskwalificeerde auto's voldeed niet aan het technische reglement. De tweede plek ging daarom naar Henric Skoog(Overdrive Racing by Huber en Tim Zimmermann(Black Falcon). De Franse Porsche Junior Julien Andlauer(BWT Lechner Racing) had een teleurstellend optreden en voldeed niet aan zijn eigen verwachtingen.
Julien Andlauer: "Om eerlijk te zijn was het een deprimerende wedstrijd. Bij de start wist ik wat plaatsen goed te maken maar raakte bij een aanrijding van anderen betrokken. Ik ben hier duidelijk niet blij mee" Bij de amateurs ging de overwinning naar Stefan Rehkopf(Huber Racing) die de Luxemburger Carlos Rivas versloeg.

2019 Jaap Larry
Een Nederlands feestje op Hockenheim

De tweede wedstrijd op zondag viel ook aan ten Voorde ten prooi. Vanwege een vroege safetycarfase slaagde Larry er niet direct in om van Jaap van Lagen afstand te nemen. Larry ten Voorde: "Gedurende de wintermaanden heb ik hard naar deze openingswedstrijd toegewerkt. Gewoonweg fantastisch om op deze manier beloond te worden. De set-up was zodanig gekozen dat ik in het eerste gedeelte van de wedstrijd wat afstand kon nemen. Daardoor was Van Lagen niet in staat om serieuze druk op zijn landgenoot uit te oefenen. Van Lagen: " Mijn start was super maar beslissend voor een tweede plek. In de slotfase wist ik het gat iets te reduceren maar over het gehele weekend genomen was ten Voorde sneller dan ik.'


2019 Larry R2
Weinig verandering in R2

Porsche Junior Jaxon Evans ervoer sterke competitie. De Nieuw Zeelander startte als tweede maar was tegen de start van Jaap niet opgewassen. Gedurende de wedstrijd ontwikkelde zich een interessante strijd tussen Evans, Skoog en Rettenbacher. De Nieuw Zeelander wist zich uitstekend tegen dit drietal te verdedigen en pakte de laatste podiumpositie. "De competitie in deze serie is erg sterk dus het voelt goed aan omals derde te eindigen. De vierde plek ging naar de Pool Igor Walilko.

BWT Porsche Junior Julian Andlauer reed een entertainende wedstrijd. Vanaf een elfde startplek ploegde hij zich door het veld heen en kwam als vijfde over de finish. Andlauer: "Bij de start kreeg ik een duwtje van een andere deelnemer en verloor nogal wat posities maar met een beter kwalificatieresultaat was een podium misschien wel mogelijk geweest."Achter Andlauer eindigden Rettenbacher, Besler en Dylain Pereira.
Weinig verandering bij de amateurs. Ook hier weer een 1-2 voor Rehkopf en Rivas. Sören Spreng eindigde als derde(Black Falcon Textar).

2019 Ten Voorde
Gaat Larry ten Voorde voor het kampioenschap?

Result race 2
1. Larry ten Voorde (NL/Overdrive Racing by Huber)
2. Jaap van Lagen (NL/Förch Racing)
3. Jaxon Evans (NZ/Team Project 1 – JBR)
4. Igor Walilko (PL/Overdrive Racing by Huber)
5. Julien Andlauer (F/BWT Lechner Racing)
6. Luca Rettenbacher (A/MSG/HRT Motorsport)
7. Berkay Besler (TR/Car Collection Motorsport)
8. Dylan Pereira (L/Lechner Racing Team)
9. Henric Skoog (S/Overdrive Racing by Huber)
10. Toni Wolf (D/(Car Collection Motorsport)

Tussenstand kampioenschap
1. Larry ten Voorde (NL/Overdrive Racing by Huber), 50 punten
2. Henric Skoog (S/Overdrive Racing by Huber), 27 punten
3. Berkay Besler (TR/Car Collection Motorsport), 25 punten

Rookie
1. Berkay Besler (TR/Car Collection Motorsport), 45 punten
2. Louis Henkefend (D/Team Allied-Racing), 32 punten
3. Nicolas Schöll (A/Team Allied-Racing), 31 punten

Amateurs
1. Stefan Rehkopf (D/Huber Racing), 50 punten
2. Carlos Rivas (L/Black Falcon Team Textar), 40 punten
3. Sören Spreng (D/Black Falcon Team Textar), 26 punten

2019 VLA R1
Beetje pech voor Jaap van Lagen in R1. Hij was niet de enige overigens.

Teams
1. Overdrive Racing by Huber, 83 punten
2. Car Collection Motorsport, 39 punten
3. Förch Racing, 37 punten
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet