NASCAR

NASCAR: Christopher Bell pakt laatste Cash 4 Dash in Dover

JGR-coureur Christopher Bell behaalde in Dover zijn tweede achtereenvolgende seizoensoverwinning, overigens de derde dit seizoen en de elfde in zijn Xfinity-carriere. Bovendien pakte Bell andermaal een Cash 4 Dash bonus. Hij versloeg Tyler Reddick, Chase Briscoe en Gray Gaulding voor deze premie.

2019 Custer
Cole Custer reed 156 ronden aan de leiding. Zijn inzet werd niet beloond.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR/Toyota Racing USA

Christopher Bell pakt laatste Cash 4 Dash in Dover
Op de Monster Mile in Dover pakte Bell zijn derde seizoensoverwinning. In de 200 ronden tellende wedstrijd reed de JGR-coureur 44 ronden aan de leiding. Christopher Bell: " De laatste weken beschikten we over snelle auto's maar we konden er niet van profiteren. Deze overwinning is dan ook voor mijn pitcrew. Ze verrichtten fantastisch werk om me weer als eerste uit de pitlane te krijgen zodat ik de herstarts onder controle kon houden. Ik wist dat als we eenmaal vooraan reden het moeilijk zou worden om ons te verslaan. Dit is één van mijn favoriete banen omdat je hier zoveel verschillende lijnen kunt gebruiken."

In de 200 ronden tellende wedstrijd reed Cole Custer zelfs 156 ronden aan de leiding maar in het laatste gedeelte van de wedstrijd viel de Ford-rijder terug. Frustrerend als je zoveel rondes aan de leiding rijdt. Iedereen wil hier op Dover winnen. Daarom is het ook zo frustrerend. Dit is ook één van de hardste banen waar we naar toe gaan. Wij konden het gewoon niet terugkrijgen. We waren zo goed maar wisten geen voordeel uit een enorm goede auto te behalen. Het was goed dat we over zoveel snelheid beschikten dat we de boys konden verslaan. Maar nu moeten we manier uitvinden dat we dit elk weekend kunnen doen." Cole Custer won overigens beide wedstrijdsegmenten.

Christopher Bell: "Vanaf het vallen van de vlag wist ik dat ik over een erg goede Rheem Supra beschikte. Ik wist dat ik het tempo kon bijhouden. Alleen passeren was moeilijk. Je hoeft er niet aan te twijfelen dat Cole Custer erg goed is. M.b.t de long runs wist ik dat ik wat terrein aan de bovenkant kon winnen. Vanwege het rubber was de bovenkant nu een beetje nadelig. Toen ik eenmaal aan de leiding lag deed mijn pitcrew uitstekend werk. Heel bijzonder om hier te zijn."Justin Allgaier eindigde als tweede gevolgd door Tyler Reddick, beiden met Chevrolet.

2019 Bell
Christopher Bell wacht een grote toekomst.

Uitslag
1. Christopher Bell Toyota 200 ronden
2. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
3. Tyler Reddick Chevrolet 200 ronden
4. Cole Custer Ford 200 ronden
5. Chase Briscoe Ford 200 ronden
6. Austin Cindric Ford 200 ronden
7. Brandon Jones Toyota 200 ronden
8. John Hunter Nemechek Chevrolet 200 ronden
9. Zane Smith Chevrolet 200 ronden
10. Michael Annett Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet