GT

GT: Groeten vanaf de ADAC GT Masters Oschersleben 2019

Voor het twaalfde achtereenvolgende jaar opende het ADAC GT Masters in Oschersleben. Met een opkomst van meer dan 25.000 toeschouwers kon men bij ADAC Sport andermaal tevreden terugblikken op een geslaagde seizoensopener voor de GT Masters, GT4 Germany, TCR Germany en de ADAC Formule 4 powered by Abarth.

2019 Get ready
Nog 5 seconds en het ADAC GT Masters seizoen bij het leukste team is weer begonnen.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Groeten vanaf de ADAC GT Masters Oschersleben 2019
In tegenstelling tot de VLN op de Nordschleife speelden de weergoden op Oschersleben beter mee. Behalve wat motregen tijdens de kwalificaties en de F4 wedstrijd op zondag bleef het behoorlijk droog. De ADAC GT Masters openingswedstrijd was dankzij een kortstondig regenbuitje in de slotfase een absolute thriller. Veel spektakel in de GT4 en in de Formule 4 maakte een andere Leclerc ook al indruk. Dit belooft al wat voor de toekomst. De grote startvelden in de TCR en F4 zijn verdwenen. Absoluut geen gemis.

2019 Iron Force Ring Police Het team van Iron Force Ring Police ofwel Jan Erik Slooten en Lucas Luhr begrijpt hoe je de fans bij je activiteiten kunt en moet betrekken toch?

Want met compacte velden heb je cleanere en meer spectaculaire races en weinig safetycar-onderbrekingen. Vooral sprintwedstrijden met veel auto's rijdt anders iedereen elkaar toch maar in de weg toch? De premiere van de GT4 was absoluut geslaagd. Op Oschersleben bedraagt het verschil met de GT3's ongeveer elf seconden.

2019 Von der Laden 2
Team GT van Felix von der Laden en de Zwitser Alain Valente eindigde in R1 als vijfde bij de GT4.

De Duitse You Tube Star Felix von der Laden komt niet onverdienstelijk in de GT4 uit en stapte pas twee jaar geleden in de professionele autosport. Zijn droom? Deelname aan 24U Nürburgring en de stap naar de GT3 wagen. Iets waar hij eigenlijk nooit over gedroomd had. De kans kwam per toeval. Zijn favoriete coureurs zijn opmerkelijk. Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg. Nauwelijks min puntjes en een geslaagd weekend waarbij we nog eens even achter de schermen terugblikken.

2019 Von der Laden 3
Bescheiden maar ontzettend populair en veel fans.

2019 Von der Laden 1
Al steppend poseren voor de fotograaf.

2019 Borden
Indy Dontje reed jarenlang met nummer 48. Fabian Vettel heeft zijn plek ingenomen. Het is even wennen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet