NASCAR

NASCAR: Tyler Reddick wint Xfinity Talladega

In een twee ronden durende shoot-out versloeg Tyler Reddick Gray Gaulding en pakte daarmee ook de Cash for Dash U$ 100.000 bonus. Voor Reddick betekende het zijn allereerste seizoensoverwinning.


Talladega 2
Ouderwets racen op Talladega.
Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Tyler Reddick wint Xfinity Talladega
Reddick overleefde een tijdstraf vanwege te snel rijden in de pitlane en wist ook in de slotfase de druk van Gray Gaulding te weerstaan. Zelfs na acht interrupties en een rode vlag was niemand in staat om Reddick tegen te houden. Ook liep zijn auto ook nog eens schade op na een touché met de muur.

Tyler Reddick: " Terwijl we eraan werkten werd het steeds gekker. Het duurde wat lanbger dan gepland. Wij kwamen ver achter de koplopers en waren er zelfs nog maar twee ronden vandaan om zelf op een ronde gezet te worden. Een neutralisatie bracht ons echter weer in de mix terug."

In negen wedstrijden dit seizoen betekende dit Reddick's allereerste overwinning. In totaal heeft hij zes top vijf resultaten en wist zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap uit te breiden. Ook won de 23-jarige Reddick de de U$ 100.000 bonus waarvoor vier rijders gekwalificeerd zijn. Met nog amper 10 ronden te gaan ging hij aan Chase Briscoe voorbij en voor het team van Richard Childress betekende dit de eerste Xfinity-overwinning.

Reddick had wel het gevoel dat het zijn dag ging worden nadat hij de eerste van twee crashes (waarbij tweemaal zeven auto's betrokken waren) wist te ontwijken. "Toen dit gebeurde miste ik hem. Daar moet een reden voor geweest zijn. Maar het was genieten om weer terug naar voren te rijden.

Tyler Reddick 1 Eerste seizoensoverwinning voor Tyler Reddick in de Xfinity-series.

Uitslag Money Lion 300
1. Tyler Reddick Chevrolet 113 ronden
2. Gray Gaulding Chevrolet 113 ronden
3. Christopher Bell Toyota 113 ronden
4. Chase Briscoe Ford 113 ronden
5. Austin Cindric Ford 113 ronden
6. John H. Nemecheck Chevrolet 113 ronden
7. Justin Haley Chevrolet 113 ronden
8. Josh Williams Chevrolet 113 ronden
9. Landon Cassill Chevrolet 113 ronden
10. Chris Cockrum Chevrolet 113 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet